Win a copy of Functional Reactive Programming this week in the Other Languages forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Having Trouble with Ormondo UML

 
Jim Rock
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Can't get a class diagram file built.
I use the wizard, fill in the info click "finish" and it just hangs. I am going to try reloading everything - unless someone has a "quick fix".
I already reset defaults and made sure EMF / GEF were there.
 
Stelian Iancu
Greenhorn
Posts: 21
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What version of Eclipse are you using? I've got the same behavior, but I was using a version from the 3.0 stream. The Omondo UML plug-in works ok with Eclipse 2.1.
AFAICS, the diagram is made even though the plug-in hangs, so try to click Cancel and see if it's there.
 
Tarun Ramakrishna Elankath
Greenhorn
Posts: 27
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Have you chosen the new EMF diagram wizard or the UML diagram wizard ?
 
Jim Rock
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I am using Eclipse 2.1.1 on Win 98. EMF works fine. With Ormondo UML class diagram, I get the splash page and then a wizard that collects file name info, but when I click "finish" nothing happens.
 
Robert McGovern
Author
Greenhorn
Posts: 8
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Jim Rock:
I am using Eclipse 2.1.1 on Win 98. EMF works fine. With Ormondo UML class diagram, I get the splash page and then a wizard that collects file name info, but when I click "finish" nothing happens.

It __may__ be a case that Omondo isn't compatible with Eclipse 2.1.1 but I haven't seen anything to suggest that yet.
 
Jim Rock
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I checked the error log and running the class diagram wizard is throwing the following error:
java.lang.NoClassDefFoundError
I've reported it to support@omondo.com. I'll let you know if they respond.
 
Jim Rock
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I got the Ormondo UML plugin working by changing to a stable version of the Eclipse/EMF plugin
 
David Yutzy
tumbleweed and gunslinger
Ranch Hand
Posts: 192
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I couldn't stand that plugin...
Any plugin that forces me to code "their way or no way" is useless.
BTW, how can you generate a diagram without building a diagram using their plugin? Duh, you can't. Unless you build a class diagram using their tool, you cannot take existing code and create the diagrams from scratch.
 
Jim Rock
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I've right-clicked on an existing Java package in my project and select UML Class Diagram (Ormondo Plugin). It creates a UML Class Diagram of all my classes in that package... although it doesn't show the associations.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic