Win a copy of The Java Performance Companion this week in the Performance forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Eclipse IDE

 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Why is that when the IDE's kept open for some time and later maximized, gets slow?? I'm facing problem with netBeans, so I switched to Eclipse, but both are the same!
 
Jeanne Boyarsky
author & internet detective
Marshal
Posts: 34681
367
Eclipse IDE Java VI Editor
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Maybe a memory leak? Check your operating system monitor (task monitor in windows) to check out this theory.
 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Ok I will try this. But does this happen with you guys as well?? I tried using Eclipse and netBeans in different systems but I'm getting the same strange behavior?? Not able to understand!
 
Mr. C Lamont Gilbert
Ranch Hand
Posts: 1170
Eclipse IDE Hibernate Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It does not happen with me. Sounds like windows is swapping your IDE out to the pagefile. What OS? What JVM version? How much RAM?
 
Jeanne Boyarsky
author & internet detective
Marshal
Posts: 34681
367
Eclipse IDE Java VI Editor
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It happened with Eclipse 2.0 & 256MB RAM. Eclipse 2.1 was unusable with 256MB RAM.
 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have Eclipse-Lomboz 3.2. It also seems irritating with this memory leak problem. I have 512MB ram.
 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have Windows xp pro, 512MB ram, jdk1.5
 
Mr. C Lamont Gilbert
Ranch Hand
Posts: 1170
Eclipse IDE Hibernate Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Does it continue to perform slowly after you start using it again? Or does it just have a slow return?

I am going to blame this one on windows.
 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
When I close it and open again, it works perfectly fine. But when I keep it open for a long time, it becomes slow! I faced same problems with netBeans on a different machine. Now I have a new machine with a new installation of windows but still I get this performance from Eclipse which is really upsetting!
 
v ray
Ranch Hand
Posts: 223
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
yeah, ive had similar problems, but only for a while, it starts working fine after i use it for a few minutes.
Like someone said a couple posts ago, probably needs to be blamed on windows.
 
Joe Harry
Ranch Hand
Posts: 10124
3
Eclipse IDE Mac PPC Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
v ray, do you still face the same problem again??
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic