• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

cookies  RSS feed

 
Dave Vick
Ranch Hand
Posts: 3244
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Actually this may not be about cookies but I assume it is.
Up until a week or so ago I could visit the main forums page and go back and forth between the forums and answer questions and such. I could go open a new browser window and go to other sites (JLS and others). All the while the color indicators on the left hand side of the page (showing new posts) would stay as they were when I first visited the page. Sometimes it would take me a while to do everything I wanted to do and the colors would stay the same.
Recently however they seem to all revert to blank (no color, no new posts) after a period of time. I haven't been able to pin down any specific action on my part for this. Has the page been changed to update automatically? Or did something else change?
Anyone else notice this or am I just crazy?
Thanks
Dave
 
Mapraputa Is
Leverager of our synergies
Sheriff
Posts: 10065
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Nope. You are not crazy
I also noticed that last time when I hit "back" button and return to already visited page, "new" posts became "old" - sometimes. Another time they do not
 
Dave Vick
Ranch Hand
Posts: 3244
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Mapraputa Is:
Nope. You are not crazy

Thanks Map
Now we just have to figure out why it doesn't work all the time anymore.
Dave
 
Thomas Paul
mister krabs
Ranch Hand
Posts: 13974
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
A simple explanation:
UBB keeps track of your visits by the use of a cookie. When you first visit the main forum page, you use a URL that looks like this:
http://www.javaranch.com/cgi-bin/ubb/Ultimate.cgi
Every subsequent link to the main forum page looks like this:
http://www.javaranch.com/cgi-bin/ubb/Ultimate.cgi?action=intro&BypassCookie=true
So if you go the main forum page, visit a forum, and then use the back button, UBB gets confused and resets your cookie. Just remember to never use the back button the first time you go back and you will be OK!
 
Dave Vick
Ranch Hand
Posts: 3244
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Actually that works fine, I go into the forums and even into posts and read and reply and get back to the forum page and the colors are still set as they were.
I just noticed one thing, I was in a forum and looked up someones profile. when I was done I closed the profile window and when I got back to the forum main page they were all reset.


Dave
 
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!