Win a copy of Java Mock Exams (software) this week in the Programmer Certification (OCPJP) forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

VSS configuration problem in CruiesControl

 
funny temp
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I try to configure CruiesControl in my machine...
the Configutation file has following content
--------------
in Config.xml:
--------------
<cruisecontrol>
<project name="Sample" >
<bootstrappers>
<vssbootstrapper <br /> serverpath="d:\VSS\LOCAL" <br /> ssdir="C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VSS\win32" <br /> vsspath="$/Sample" <br /> login="Admin" <br /> localdirectory="projects/Sample/checkout/sample"/>
</bootstrappers>

<listeners>
<currentbuildstatuslistener file="logs/${project.name}/status.txt" />
</listeners>
<bootstrappers />
<modificationset quietperiod="10" requiremodification="true">
<vss serverpath="d:\VSS\LOCAL" ssdir="C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VSS\win32" <br /> vsspath="$/Sample" <br /> login="Admin" />
</modificationset>
<schedule interval="60">
<ant anthome="apache-ant-1.7.0" buildfile="projects/build-sample.xml" />
</schedule>
</project>
</cruisecontrol>

---------------------
In build-sample.xml :
---------------------
<project name="Sample" default="build"<br /> basedir="Sample">
<target name="build">
<vssget login="Admin"<br /> serverpath="d:\VSS\LOCAL"<br /> ssdir="C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VSS\win32"<br /> vsspath="$/Sample"<br /> localPath="checkout/Sample"<br /> recursive="true"<br /> writable="true" <br /> />
< !-- Call the target that does everything -->
<ant antfile="checkout/Sample/build.xml" target="clean"/>
<ant antfile="checkout/Sample/build.xml" target="compile"/>
<ant antfile="checkout/Sample/build.xml" target="jar"/>
</target>
</project>

----------------
Problem:
----------------
When i click "BUILD button" in CruiesControl website, the cruiescontrol is taking the build in the expected location.

But, when automatic buit (i.e. scheduler and modification set) is showing the follwoing error ( After the content change in the source file)

------------
Error:
------------

[cc]Mar-04 15:51:44 Vss - Getting modifications for $$/Sample
[cc]Mar-04 15:51:44 Vss - Command line to execute: "C:\Program Files\M
icrosoft Visual Studio\VSS\win32\SS.EXE" history $$/Sample -R -Vd03/04/08;03:51P
~03/04/08;02:10P -YAdmin -I-N -O$_Sample.tmp
[cc]Mar-04 15:51:44 Vss - The output filename begins with a non-alphab
etic character.
[cc]Mar-04 15:51:44 Vss - Use '@' to create output file $_Sample.tmp.
[cc]Mar-04 15:51:44 Vss - Problem occurred while attempting to get VSS
modifications. Returning empty modifications.
net.sourceforge.cruisecontrol.CruiseControlException: vss failed to create outpu
t file $_Sample.tmp
at net.sourceforge.cruisecontrol.sourcecontrols.Vss.parseTempFile(Vss.ja
va:214)
at net.sourceforge.cruisecontrol.sourcecontrols.Vss.getModifications(Vss
.java:189)
at net.sourceforge.cruisecontrol.ModificationSet.retrieveModificationsAs
Element(ModificationSet.java:221)
at net.sourceforge.cruisecontrol.Project.getModifications(Project.java:4
24)
at net.sourceforge.cruisecontrol.Project.build(Project.java:200)
at net.sourceforge.cruisecontrol.Project.execute(Project.java:149)
at net.sourceforge.cruisecontrol.ProjectConfig.execute(ProjectConfig.jav
a:385)
at net.sourceforge.cruisecontrol.ProjectWrapper.run(ProjectWrapper.java:
69)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)
[cc]Mar-04 15:51:44 Project - Project Sample: No modifications found, bui
ld not necessary.
[cc]Mar-04 15:51:44 Project - Project Sample: idle
[cc]Mar-04 15:51:44 jectController- Sample Controller: build progress event: idl
e
[cc]Mar-04 15:51:44 Project - Project Sample: next build in 1 minutes
[cc]Mar-04 15:51:44 Project - Project Sample: waiting for next time to bu
ild
[cc]Mar-04 15:51:44 jectController- Sample Controller: build progress event: wai
ting for next time to build



Please healp me resolve the problem as soon as possible
Thanks in advance
 
Ben Souther
Sheriff
Posts: 13411
Firefox Browser Redhat VI Editor
 
Mahesh AVP
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I am facing same issue with Cruisecontrol and VSS. Can some one please send me the solution.. Any help is greatly appreciated.

Thanks,
Mahesh
 
Ben Souther
Sheriff
Posts: 13411
Firefox Browser Redhat VI Editor
 
Ilja Preuss
author
Sheriff
Posts: 14112
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I don't know anything about VSS, but when I see



I'd probably conclude that the "$" in

vsspath="$/Sample"

is superfluous and try what happens if I remove it.
 
Luo Lee
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I meet the same problem with cruisecontrol and vss, hope your help, any help will be appreciative.

Thanks!
csu126
 
Ilja Preuss
author
Sheriff
Posts: 14112
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Luo Lee:
I meet the same problem with cruisecontrol and vss, hope your help, any help will be appreciative.


Did you try my advice? If so, what happened?
 
Luo Lee
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Ilja Preuss:


Did you try my advice? If so, what happened?


Hi, Ilja Preuss,

Thanks for your suggestion! But my path contains only one "$" character, the problem still occurs.

By the way, my OS language is Japanese, I don't know If CruiseControl supports japanese OS.

My error message: IndexOutOfBoundsException: index out of -8.



[ March 26, 2008: Message edited by: Luo Lee ]
[ March 26, 2008: Message edited by: Luo Lee ]
 
Ilja Preuss
author
Sheriff
Posts: 14112
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Ah, so you get a *different* error message? That would indicate that it's actually *not* the *same* problem (though it might be related, I guess).

Can you post the full error message?
 
Sandeep Alla
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I am also facing the same issue. Any insights into why this might be happening ??
 
What are you doing? You are supposed to be reading this tiny ad!
the new thread boost feature brings a LOT of attention to your favorite threads
https://coderanch.com/t/674455/Thread-Boost-feature
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!