• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

CORBA call delay

 
Allen Mathew Williams
Greenhorn
Posts: 8
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
Im working on CORBA calls to a server, though the calls go through fine , Im not so sure if I have got it right, coz the avarage time a call takes to complete is around 4.5 seconds, though Im new to CORBA I know that this is unacceptable. I am making calls to the MetaSolv server, the server is remote but on my same network, I guess that this rules out n/w congestion.
Since I am totally lost, and help on how to improve the performance of my code is appreciated.
Thanks in Advance,
Allen.
 
Peter Chase
Ranch Hand
Posts: 1970
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
No idea what is causing your problem, but can certainly confirm that isn't a normal delay. We run thousands of CORBA calls per second, when client and server are co-located, dropping to maybe a hundred when they're not.
[ February 02, 2007: Message edited by: Peter Chase ]
 
Allen Mathew Williams
Greenhorn
Posts: 8
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Peter,
Thanks for you post, I still havent been able to fix the issue, but I have been able to sort of narrow down on the problem.
1) When I run the CORBA call as a standalone application , my response is good .3 sec (worst case) and .1 sec (best response), for the same call doing exactly the same thing.
2) But when I run the call from my App server (Weblogic 8.1 sp2) the delay is 4.5 seconds. So my guess is that either Iam using wrong ORB or I havent set some property some where.
3) When running in WebLogic these are the CORBA properties.

org.omg.CORBA.ORBSingletonClass=com.sun.corba.se.internal.corba.ORBSingleton
org.omg.CORBA.ORBClass=com.sun.corba.se.internal.Interceptors.PIORB


other than this I have not set any thing else.

Please see if you can find what I am doing wrong. and maybe suggest a url where I should look.

Once again Thank you for your time,
Allen.
 
Allen Mathew Williams
Greenhorn
Posts: 8
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Peter,
Thankfully there is nothing wrong with my design or its implementation.
The reason the calls were being delayed was 'coz I was using an incompatable service pack for weblogic and my MetaSolv server. So i guess when I upgrade,the issue will be sorted out.
Thank you once again for your time, I truly am grateful for you having taken the time to answer my post.
Allen.
 
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!