Win a copy of The Little Book of Impediments (e-book only) this week in the Agile and Other Processes forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

WAP TESTING PROBLEM......

 
lexander Bosco
Ranch Hand
Posts: 65
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
hello people DECIDE TO POST IT UP HERE TO SINCE THIS IS THE WIRELESS ROOM

I am having a challenge with a wap application i am developing and trying to deploy.
The application works fine on my openwave simulator but when i try deploying it on sybase jaguar EAserver(app server) , and try to view it from my phone using gprs it tell me no response .
when i check the servers request log it shows that it gets to te server sees the page and replies.
now i dont know why its not showing the page on my phone back when i type in the url.
if i change the page name from login.jsp to login.wml it will manage to show for just on request after that u have to restart the server befroe it allows (only the *.wml page version) to load on the phone.

any experienced hand?
 
William Frantz
Ranch Hand
Posts: 102
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Are your MIME types correct on your server?

Your phone might require "text/vnd.wap.wml" from the server. You may need to change the type for JSP or manually include the correct type in the header of each JSP page.

More on MIME types:
http://www.sprintdevelopers.com/article14.html


William Frantz
http://sprintdevelopers.com
 
lexander Bosco
Ranch Hand
Posts: 65
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks will i have setup the needed mime types.
but the issue is that i am using a jsp as the server side for the wml application. The problem now is that my wml pages are coming up when browsed from the phone from our webserver, but my jsp pages refuse to come up.
when we look at the reuest connections being made to the server we notice that the request connections for the jsp pages hold the connection and dont come up on the phone....after sometime it just time out on the phone but not with the connection on the server(it kind of hooks).
once we request for the jsp page and it behaves like this, we cant request for the wml pages again until we restart our server.
what do u thinik is the cause of this?

or shoud i put up the code so u can see?
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic