This week's book giveaway is in the Agile and Other Processes forum.
We're giving away four copies of The Little Book of Impediments (e-book only) and have Tom Perry on-line!
See this thread for details.
Win a copy of The Little Book of Impediments (e-book only) this week in the Agile and Other Processes forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Sony(Works Fine) Nokia(Can't Even Connect To Server)

 
Sandeep Sirsekar
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have one application which works fine with sony and fetches result from server.and shows result correctly , everything is just fine.

But when i install and run same application in Nokia It does'nt Work and comes immediately after login and i think its not even connecting to server.

i can't understand why its happening.
Anyone having any idea.
Any???
 
sandun dhammika perera
Greenhorn
Posts: 6
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
try to change the server's timeout values . sometimes this is happning when you using the slow connections in the small devices like mobil phones . when you loading a big web page using your mobil phone web browser you probably get some time out errors !

if this is not the case , then it may be a security certificate that your sony phone have and nokia does not .

If this is not the case , then there can be some third parts APIs to that can be needed to run your application. Shuch as when you wants to access to the location based web service you needs a specific library .
 
pollux ahuja
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I m having same problem Dear !

i m developing application in j2me polish
and I have created http connection to get data from php with following link .

and i get connection successful in sony ericson w580i and also in computer on simulator of all types ofhandset and RMS also get created after getting data from gprs .

but when i created same application's jar for N95 using simulator and i put application in N95,N70,(whole N series ) Nokia , i m having problem like .

when i submit url in phone browser , data is available with me ,but when my application try ti fetch data from gprs using application and not getting created RMS also in N95 ?

any buddy pls help me , and suggest me .

pls reply ASAP frnds .i m waiting for yr answers ....

=======================================

HttpConnection http = null;
DataInputStream dis = null;
String URL = "http://www.****.com/******/****.php?"+s;
try
{
http = (HttpConnection) Connector.open(URL, Connector.READ_WRITE, true);
http.setRequestMethod(HttpConnection.POST);
http.setRequestProperty("User-Agent","Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1");

dis = new DataInputStream( http.openInputStream() );
System.out.println("inside try");
int ch;

================================
[ April 28, 2008: Message edited by: Pollux java ]
 
Tim Holloway
Saloon Keeper
Posts: 18363
56
Android Eclipse IDE Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
"Pollux java",

We don't have many rules here at the JavaRanch, but we do insist that you use you Real Name and not some sort of "handle" or obvious alias. If you're not sure about this, see
http://www.javaranch.com/name.jsp .
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic