• Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Applet not running in Internet Explorer

 
Allen Bandela
Ranch Hand
Posts: 128
Eclipse IDE MS IE Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
My applet is a simple one. I have compiled in jdk1.5 . It runs in applet viewer but doest not run in Internet Explorer. The status says, Applet XYZ started,but the applet area is blank. Can anyone help? Thanks.
 
Ulf Dittmer
Rancher
Posts: 42968
73
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Are there any messages in the Java Console?
 
Allen Bandela
Ranch Hand
Posts: 128
Eclipse IDE MS IE Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
No , there are no messages in the console.
 
Cai DongShan
Ranch Hand
Posts: 102
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I also encountered same problem.
 
Ulf Dittmer
Rancher
Posts: 42968
73
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Is IE set up to use the Java 1.5 plugin? Check the Java Plugin control panel that IE is selected as one of the browsers to use, and that the correct JRE is selected in the Advanced tab.
 
Cai DongShan
Ranch Hand
Posts: 102
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
My applet works. It is due to Netbean's library missing in archive.

Which Java tool are you using for coding and deployed? Please check if there is any library file missing.
 
Sai Sudhakar Paluri
Greenhorn
Posts: 4
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i have the same problem

the error i get is Applet Not Initiated .

Regards

Sai Sudhakar
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic