Win a copy of Kotlin in Action this week in the Kotlin forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

What is caching?  RSS feed

 
Grishma Dube
Ranch Hand
Posts: 275
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
I'm not sure whether this it the right forum for posting this query. If so, please forgive me for posting query in wrong forum.
We've developed and hosted a JSP based website. It was working fine but from last one week, i'm experiencing one peculiar problem. I've got links for posting, editing, deleting and viewing the information. These links were working fine and they are working fine on one machine but if i try it on another machine, then I'm not getting appropriate menu of the desired link. suppose i'm clicking on edit first, then i'm getting the same edit menu for delete,post or view (on status bar it is showing approprate operation).
I've got a CallAccessManager class which provides appropriate links. I'm surprised when it works fine with one machine and gives problem on other machine.
I hope you got my problem. I need urgent help.
[ August 31, 2003: Message edited by: Grishma Dube ]
[ September 03, 2003: Message edited by: Grishma Dube ]
 
Balan Raj
Ranch Hand
Posts: 74
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I think you mean that if *accessed* from another machine, things are messed up. Can you verify if the browser is the culprit ?
1. Check the browser versions on both these bozes
2. Delete all temporary files and verify
3. Use a third machine to verify
4. Try another browser..
 
Grishma Dube
Ranch Hand
Posts: 275
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I've tested this on 3 different machine. I got this problem on 2 machines but after sometime, it is rectified automatically. Means i've not changed anything but the problem is cured. There are different versions of IE, but i never experienced this kind of problem before on any of these machines. It was working fine on all the machines. I've deleted all the temporary files, still the same. But it get rectified automatically after sometime.
 
Anand Achyut
Greenhorn
Posts: 6
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
One of the possibilities is caching. This happens if the client machine is caching the information. Check for this
 
Grishma Dube
Ranch Hand
Posts: 275
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
Pls tell me how to check it and if it caching, how to remove it?and why it happens?
TIA
[ September 02, 2003: Message edited by: Grishma Dube ]
 
Grishma Dube
Ranch Hand
Posts: 275
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Pls help me...i'm still facing the same problem. :roll:
 
Grishma Dube
Ranch Hand
Posts: 275
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
Thanx. But this problem was not due to caching, but due to virus. I've removed the virus and everything is working fine once again.
Grishma
 
Ashok Mash
Ranch Hand
Posts: 1936
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Grishma Dube:
Hi,
Thanx. But this problem was not due to caching, but due to virus. I've removed the virus and everything is working fine once again.
Grishma

Grishma,
Thanks for the update and I am curious to know what virus was it and what do you think it did to cache jsp/compiled versions? Also, how did you fix it?
Thanks in advance,
Ashok
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!