This week's book giveaway is in the Cloud/Virtualization forum.
We're giving away four copies of Learning OpenStack Networking: Build a solid foundation in virtual networking technologies for OpenStack-based clouds and have James Denton on-line!
See this thread for details.
Win a copy of Learning OpenStack Networking: Build a solid foundation in virtual networking technologies for OpenStack-based clouds this week in the Cloud/Virtualization forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Liutauras Vilda
  • Campbell Ritchie
  • Tim Cooke
  • Bear Bibeault
  • Devaka Cooray
Sheriffs:
  • Jeanne Boyarsky
  • Knute Snortum
  • Junilu Lacar
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Ganesh Patekar
  • Stephan van Hulst
  • Pete Letkeman
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Tim Holloway
  • Ron McLeod
  • Vijitha Kumara

JSTL not working  RSS feed

 
Ranch Hand
Posts: 96
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
as you can see i am playing with j2ee this weekend (hence the flurry of posts about servlets and jsps) and my most recent problem is that the jstl tags do not seem to be working. i looked through jsp faq and i dont see where i am going wrong. i am using tomcat 5.5. this is what i have done so far:

1. copied the jstl.jar and standard.jar files from $CATALINA_HOME/webapps/jsp-examples/WEB-INF/lib to my webapp's lib directory
2. created the following jsp page:



... that's it actually. i am sure that for loop doesn't do what i expect yet but the output is something else entirely:


<@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" %> ${param.test1} = a
:



what gives?
 
Author and ninkuma
Marshal
Posts: 66801
168
IntelliJ IDE Java jQuery Mac Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What gets sent to the browser? (In other words, what does a View Source show? Are the tags not getting evaluated before being sent to the browser? Or are you just getting unexpexted results?)
[ July 08, 2007: Message edited by: Bear Bibeault ]
 
Ra Carter
Ranch Hand
Posts: 96
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
that was what was displayed in the browser. the page source is this:



i was expecting to see the results of the foreach loop...
 
Bear Bibeault
Author and ninkuma
Marshal
Posts: 66801
168
IntelliJ IDE Java jQuery Mac Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Inspect this line carefully:

 
Ra Carter
Ranch Hand
Posts: 96
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i guess it is time i take a rest from programming right now. thanks.
[ July 08, 2007: Message edited by: ra carter ]
 
Ranch Hand
Posts: 110
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
<%@ taglib prefix="" uri="" %>

that works for me. I guess you forgot the % before @
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!