• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Error in starting application server

 
eunjung ju
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I downloaded the J2EE1.3 and JSDK1.3 from sun's site. and then tried to run application server in my machine.
I encounted an error.
Could any one help me about this? I looked at the API about the exception but I couldn't figure it out.
The following is error message.
Thanks
Logging for J2EE Server Version: 1.3-b16 started at: Fri Feb 23 12:32:20 EST 2001..
Using the Java HotSpot(TM) Client VM and the version number 1.3.0 from Sun Microsystems Inc..
VM is using the classpath: c:\j2sdkee1.3\lib\system\cloudscape.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\system\tools.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\cloudscape\RmiJdbc.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\cloudscape\client.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\classe s;c:\j2sdkee1.3\classes;c:\j2sdkee1.3\lib\j2ee.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\locale;c:\jdk1.3\jre\lib\rt.jar;c:\jdk1.3\lib\tools.jar;.;;c:\j2sdkee1.3\lib\jhall.jar .
J2EE Home Directory has been set to: c:\j2sdkee1.3.

LifecycleException: HttpConnector[8000].open: java.net.BindException: Address in use: JVM_Bind
at org.apache.catalina.connector.http.HttpConnector.start(HttpConnector.java:883)
at org.apache.catalina.startup.Embedded.start(Embedded.java:943)
at com.sun.web.server.WebService.start(../../src/share/com/sun/web/server/WebService.java:192)
at com.sun.web.server.WebServer.start(../../src/share/com/sun/web/server/WebServer.java:191)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.startWebService(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:727)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.run(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:291)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.main(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:901)
 
Peter den Haan
author
Ranch Hand
Posts: 3252
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
You already got a server running on port 8000?
- Peter
 
eunjung ju
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Peter,
I didn't change anything about server stuff.
I had the error when I tried to start the server. But about porter, I haven't done anything. If I need to change the port for localhost, could you tell me where? I searched some but I didn't succeed.
Thanks
Eunjung
 
Rahul Bansal
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
hi,
search for orb.properties and change the port no as desired
hope this will work
thanxx and regards
Rahul Bansal
------------------
 
shridhar damle
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by eunjung ju:
I downloaded the J2EE1.3 and JSDK1.3 from sun's site. and then tried to run application server in my machine.
I encounted an error.
Could any one help me about this? I looked at the API about the exception but I couldn't figure it out.
The following is error message.
Thanks
Logging for J2EE Server Version: 1.3-b16 started at: Fri Feb 23 12:32:20 EST 2001..
Using the Java HotSpot(TM) Client VM and the version number 1.3.0 from Sun Microsystems Inc..
VM is using the classpath: c:\j2sdkee1.3\lib\system\cloudscape.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\system\tools.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\cloudscape\RmiJdbc.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\cloudscape\client.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\classe s;c:\j2sdkee1.3\classes;c:\j2sdkee1.3\lib\j2ee.jar;c:\j2sdkee1.3\lib\locale;c:\jdk1.3\jre\lib\rt.jar;c:\jdk1.3\lib\tools.jar;.;;c:\j2sdkee1.3\lib\jhall.jar .
J2EE Home Directory has been set to: c:\j2sdkee1.3.

LifecycleException: HttpConnector[8000].open: java.net.BindException: Address in use: JVM_Bind
at org.apache.catalina.connector.http.HttpConnector.start(HttpConnector.java:883)
at org.apache.catalina.startup.Embedded.start(Embedded.java:943)
at com.sun.web.server.WebService.start(../../src/share/com/sun/web/server/WebService.java:192)
at com.sun.web.server.WebServer.start(../../src/share/com/sun/web/server/WebServer.java:191)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.startWebService(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:727)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.run(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:291)
at com.sun.enterprise.server.J2EEServer.main(../../src/share/com/sun/enterprise/server/J2EEServer.java:901)

I have same problem. What i do is kill the java.exe and then clean the folder forte/temp/. Restart the debugger. I dont like this work around. IF someone knows better sol. tell me also.
 
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!