• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

regarding servlet deployment  RSS feed

 
sri charan
Greenhorn
Posts: 14
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello all,

i wrote a simple servlet program in myeclipse and tried to deploy (taken a web application project in myeclipse ide) weblogic8.1 it showing the following message

<Jan 8, 2008 1:45:53 PM IST> <Warning> <HTTP> <BEA-101248> <[Application: 'C:\bea\user_projects\domains\euro\applications', Module: 'invent']: Deployment descriptor "web.xml" is malformed. Check against the DTD: org.xml.sax.SAXParseException: cvc-elt.1: Cannot find the declaration of element 'web-app'. (line 6, column 52).>

i am using the same configuration as specified by the bea for weblogic8.1 . Can any through your view please.....
 
Ulf Dittmer
Rancher
Posts: 42970
73
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello "sree"-

On your way in you may have missed that we have a policy on screen names here at JavaRanch. Basically, it must consist of a first name, a space, and a last name, and not be obviously fictitious. Since yours does not conform with it, please take a moment to change it, which you can do right here.

As to your question, what does the web.xml file look like? It seems not to be well-formed.
 
sri charan
Greenhorn
Posts: 14
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i have been changed my display name. can please through your view on my post .....
 
Ulf Dittmer
Rancher
Posts: 42970
73
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by Ulf Dittmer:
As to your question, what does the web.xml file look like? It seems not to be well-formed.
 
sri charan
Greenhorn
Posts: 14
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
thanks for response..... This is generated by myeclipse ide, please see the following:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<web-app version="2.4"
xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/j2ee"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/j2ee
http://java.sun.com/xml/ns/j2ee/web-app_2_4.xsd"> [---> it repeadly says here is the problem <-----]
<servlet>
<description>This is the description of my J2EE component</description>
<display-name>AdminSrv</display-name>
<servlet-name>Activsrv</servlet-name>
<servlet-class>com.inx.invpkg.Activsrv</servlet-class>
</servlet>

<servlet-mapping>
<servlet-name>Activsrv</servlet-name>
<url-pattern>/servlet/Activsrv</url-pattern>
</servlet-mapping>
</web-app>

I didn't change any thing .......
 
David O'Meara
Rancher
Posts: 13459
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
it looks like you havre a carriage rurn in your xsi:schemaLocation rather than a space. ie it should be xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/j2ee
http://java.sun.com/xml/ns/j2ee/web-app_2_4.xsd"
 
David O'Meara
Rancher
Posts: 13459
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
heh, looks the same, and UBB got to it too. (I hate this keyboard)
 
Raghavan Muthu
Ranch Hand
Posts: 3389
Mac MySQL Database Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Check do you have access to the .xsd file from your machine?
[ January 08, 2008: Message edited by: Raghavan Muthu ]
 
Consider Paul's rocket mass heater.
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!