Win a copy of The Java Performance Companion this week in the Performance forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Applet won't work in web page!

 
Steve Schowiak
Greenhorn
Posts: 20
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have an applet that works fine from the Forte IDE in the applet viewer, but won't work on a web page on local disk:

I don't override the START() method, or any other applet method:

Any clues? I have none!
Thanks.
 
James Chegwidden
Author
Ranch Hand
Posts: 201
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What browser are you using. I have to use a Java Plug-in to view the applet on the web page.
Did you try it using the Java Plug-IN
 
Steve Schowiak
Greenhorn
Posts: 20
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
At first, it didn't work in either IE or Nutscrape 7.0. I removed the Absolute layout manager and used a null layout manager. NOW, it works fine in Nutscrape, but NOT in IE. In Netscape, the little coffeecup icon appears, telling my the Sun Java VM is running. This doesn't happen with IE. I have Service Pack 1 for XP installed, which has the Microshaft VM
So now what do I do?
 
Steve Schowiak
Greenhorn
Posts: 20
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
ANSWER:
Microschlock's VM blows. Downloaded SUN VM, and installed. Applet works in Internet Enema now.
I got a clue when I installed Nutscrape which uses the Sun VM plugin and it worked.
Thanks all.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic