Win a copy of Programmer's Guide to Java SE 8 Oracle Certified Associate (OCA) this week in the OCAJP forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Unable to setup WebSphere Portal 6.1 & RAD 7 in Windows Vista

 
Ashok Reddy
Greenhorn
Posts: 5
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I am unable to setup environement, here are the steps I did...

1. installed Web Sphere portal 6.1 trial version.(Downloaded trial version from IBM web site)
2. Installed RAD 7.0.(trial Version)
3. Created simple portlet application (followed the steps given in the attached pdf.)
4. Configured new server as said in page 14 in the pdf.
5. when i start the server as said, it is in Starting Server state for long period and not started.
6. Not able to get the Output. do i have to configure anything?


So I could not able to start it through RAD, So I started server from Programs(Start->Programs->IBM WebSphere->Portal Express6.1->Start the server).This time I could able to start the server but
(a) unable to login to the Admin Console- It is showing some certification error(Find the attached image-WebSphereError) and
(b) also I don't know how to access the Sample Portal Application that I have written(mentioned in the step 3 above) -please give steps to access my portal App.

It is urgent ..Please help me out..thanks in advance...


thank you.

Ashok

[ November 24, 2008: Message edited by: ashok kumar reddy R ]
[ November 24, 2008: Message edited by: Ashok Reddy ]
 
Amit Ghorpade
Bartender
Posts: 2854
10
Fedora Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
"ashok kumar reddy R" please check your private messages for an important administrative matter.
 
srinivas bodapati
Greenhorn
Posts: 14
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
There are known compatibility issues with Portal 6.1 and Rad 7.

I strongly recommend you to go for RAD 7.5 if you are working on Portal 6.1
 
Bogdan Mlakar
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Here is what I do.
-I have Windows 7 x64 (native OS) -> it has RAD 7.5.0.4
-I hava VM Windows XP -> it has Websphere Portal Server 6.1 (ip: 192.168.1.50)

I did attach picture 5 picture how I did configure remote WPS 6.1



all.png
[Thumbnail for all.png]
 
vjain Vivek Jain
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks Mlakar, according to your given steps, i am able to configure rad 7.5.x with portal server 6.1.x in Windows XP.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic