Win a copy of Functional Reactive Programming this week in the Other Languages forum!
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Simple Web Service With Eclipse & JBOSS

 
William Richards
Ranch Hand
Posts: 37
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
Hi,

I am new to this site, forgive me if my question is out of place.
~~~~~
I am trying to deploy a simple web service using eclipse europa and jboss
doing exactly what is explained here

http://www.javabeat.net/articles/40-creating-webservice-using-jboss-and-eclipse-europa-1.html
~~~~~
I am running on ubuntu server 8.10 and I have taken care to install the the software called out in the above link.

I am using JBoss-4.0.5.GA, jdk5, and eclipse europa all in one which I obtained from here

http://archive.eclipse.org/webtools/downloads/drops/R2.0/R-2.0.1-20070926042742/
Platform: Linux (x86/GTK 2) (Supported Versions)
wtp-all-in-one-sdk-linux-gtk (252M) [md5]
~~~~~
All seems to work until I try to deploy. Deployment fails with a NullPointer Exception
as can be seen in the jboss logs.

The build finishes opening a browser page saying that the web service is not available.

Visiting http://localhost/jbossws and clicking the link to show deployed web services shows none.

Does anybody know how to fix this ???

I realize I am not using the most current packages, however, they are each of the same period
and I am attempting to gain some understanding of how it's all evolving in addition to attempting
to follow the example which I have posted.

The only way I have changed the code is that I am using no package and I call the jboss_app3 or jboss_app4, etc
with each new attempt. The java class I use is TestWs and the web.xml is modified only to remove the package declaration.
 
Scott Selikoff
author
Saloon Keeper
Posts: 4028
18
Eclipse IDE Flex Google Web Toolkit
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
This is the most un-funny april fool's post I've seen today.
 
William Richards
Ranch Hand
Posts: 37
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
I don't think it's funny either. Seems like a pretty simple example and it doesn't work.
 
Scott Selikoff
author
Saloon Keeper
Posts: 4028
18
Eclipse IDE Flex Google Web Toolkit
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
I was commenting that you, perhaps, should post your question to an appropriate forum, such as the JavaRanch JBoss forum.
 
William Richards
Ranch Hand
Posts: 37
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
Already posted in Java JBoss forum and Java WebService forum and got no answers - no answers in Java JBoss nor Java WebService means to me that it should be in Java Questions With No Answers.
 
Scott Selikoff
author
Saloon Keeper
Posts: 4028
18
Eclipse IDE Flex Google Web Toolkit
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Report post to moderator
I know you are new here and clearly missing the fact that this is an April Fools day forum, but please do not post in multiple forums. I've locked your web services post. Please use the JBoss post.
 
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic