[Logo]
Forums Register Login
500 Internal Server Error java.lang.NoClassDefFoundError
Hi friends,

The problem I am facing is a little wierd.... When I try running my application on Live, I get 500 Internal Sever Error, but when I try running the same thing on Local or UAT machines, it works fine.

Also, sometimes the application works fine, but if the browser window remains open for a while, say about 2 3 mins, it gives me 500 Internal Server Error. Can it be something to do with hibernate session?

Also , the error comes when code reaches at i.e when getSession is encountered...

Does anyone over here have any idea about this?
You 500 error is just what is being reported back to the browser. It basically tells the browser the app server messed up.

Check the logs on the app server for some better messages. you should see some type of exception in the logs.

Which server are you using for deployment?

-Cameron McKenzie
 

Cameron Wallace McKenzie wrote:

Check the logs on the app server for some better messages. You should see some type of exception in the logs.

Which server are you using for deployment?

-Cameron McKenzie



The worst thing is I get nothing in the logs... So I am even more confused....

We use OC4J for deployment...



It is difficult to help without any logging. Check you logging configuration and your code. Are you throwing away the exceptiojn? Or redirecting the lofgging?

 

Paul Sturrock wrote:Are you throwing away the exceptiojn? Or redirecting the lofgging?



Yes... I am handling it using log4j... and it logs every exception except for this one...
I have a feeling that what you're seeing is actually a classloader issue caused by incompatible library jars, or a classpath issue on your live server. I experienced the same NoClassDefFoundError despite including the required jar in the EAR and determining that it was present in the web-inf/lib folder.

There are two solutions:

1) Update your live server's classpath with whatever jar is missing. This wasn't an option for me as our server's classpath was locked down.

2) Remove all libraries, and one by one add the required jars back to the project (at the same time you can upgrade the jars to the latest version). This is what I did. It took 4 days but it solved the problem.

Goodluck,
D
A teeny tiny vulgar attempt to get you to buy our stuff
Why should you try IntelliJ IDEA ?
https://coderanch.com/wiki/696337/IntelliJ-IDEA


This thread has been viewed 5517 times.

All times above are in ranch (not your local) time.
The current ranch time is
Aug 17, 2018 02:04:47.