This week's book giveaway is in the Performance forum.
We're giving away four copies of The Java Performance Companion and have Charlie Hunt, Monica Beckwith, Poonam Parhar, & Bengt Rutisson on-line!
See this thread for details.
Win a copy of The Java Performance Companion this week in the Performance forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Is it not possible to install apache-tomcat-6.0.20 as a service in WindowsXP SP3?

 
Varuna Seneviratna
Ranch Hand
Posts: 170
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
When I run the set up apache-tomcat-6.0.20.exe for WindowsXP I get the message from the Tomcat Setup as "Failed to install tomcat6 service check your settings and permissions".I have the permissions.The only thing I think that is different from the setup needs is the JRE version.But the tomcat-preconfigured-6.0.18.zip downloaded from coreservlets.com works fine with the J2SE 6 JRE.The setup always stops when the setup dialog box displays the message "using jvm:c:\program files\java\jre\bin\client\jvm.dll".There is no any other service or another version of Tomcat installed even as a service.


I installed Tomcat using apache-tomcat-6.0.20.exe But not as a service.Then from the bin I tried to run "tomcat6.exe service runner" But it did not start the service log is as follows

[2009-07-21 20:02:34] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 20:02:34] [info] Service Tomcat6 name Apache Tomcat 6
[2009-07-21 20:02:35] [info] Service Tomcat6 installed
[2009-07-21 20:02:35] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:10] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:10] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:46:10] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:10] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:10] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:10] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:46:10] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:14] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:14] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:46:14] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:14] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:14] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:14] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:46:14] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:24] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:24] [info] Running Service...
[2009-07-21 21:46:24] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:24] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:24] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:24] [info] Run service finished.
[2009-07-21 21:46:24] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:28] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:28] [info] Running Service...
[2009-07-21 21:46:28] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:28] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:28] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:28] [info] Run service finished.
[2009-07-21 21:46:28] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:31] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:31] [info] Running Service...
[2009-07-21 21:46:31] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:32] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:32] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:32] [info] Run service finished.
[2009-07-21 21:46:32] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:46:35] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:46:35] [info] Running Service...
[2009-07-21 21:46:35] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:46:35] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:46:35] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:46:35] [info] Run service finished.
[2009-07-21 21:46:35] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:53:44] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:53:44] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:53:44] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:53:44] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:53:44] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:53:44] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:53:44] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:54:06] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:54:06] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:54:06] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:54:06] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:54:06] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:54:06] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:54:06] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:55:44] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:55:44] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:55:44] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:55:44] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:55:44] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:55:44] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:55:44] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:55:44] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:55:44] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:55:44] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:55:44] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:55:44] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:55:44] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:55:44] [info] Procrun finished.
[2009-07-21 21:55:45] [info] Procrun (2.0.4.0) started
[2009-07-21 21:55:45] [info] Debugging Service...
[2009-07-21 21:55:45] [info] Starting service...
[2009-07-21 21:55:45] [1030 prunsrv.c] [error] Failed setting process executable
[2009-07-21 21:55:45] [1269 prunsrv.c] [error] ServiceStart returned 2
[2009-07-21 21:55:45] [info] Debug service finished.
[2009-07-21 21:55:45] [info] Procrun finished.


Your ideas please!!!
 
Vijitha Kumara
Bartender
Posts: 3913
9
Chrome Fedora Hibernate
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
CrossPosted
 
Misha Ver
Ranch Hand
Posts: 470
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Varuna Seneviratna wrote:The setup always stops when the setup dialog box displays the message "using jvm:c:\program files\java\jre\bin\client\jvm.dll"


Any other messages during set up? Are you sure that you are using administrative account? Do you have any anti-virus software running on you machine?
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic