Granny's Programming Pearls
"inside of every large program is a small program struggling to get out"
JavaRanch.com/granny.jsp
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

ExamLab SCJP 5 by Devaka cooray

 
aslika bahini
Ranch Hand
Posts: 111
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi There,


I have installed the simulator in windows xp. The diagnostic Exam, Practice exams 1,2,3 links are not working. The only link that is working for me is Final exam link.

Please Help.
Thanks
Saritha
 
Devaka Cooray
ExamLab Creator
Marshal
Pie
Posts: 4690
337
Chrome Eclipse IDE Google App Engine IntelliJ IDE jQuery Postgres Database Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What is your screen resolution ?
 
aslika bahini
Ranch Hand
Posts: 111
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi coorey,

Thanks for getting back to me. I have tried all the resolution from 800X600 to 1440X900.

Please help.
Saritha
 
aslika bahini
Ranch Hand
Posts: 111
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi There,

Did any one else report the same thing? Please Help.


Thanks
Saritha
 
Devaka Cooray
ExamLab Creator
Marshal
Pie
Posts: 4690
337
Chrome Eclipse IDE Google App Engine IntelliJ IDE jQuery Postgres Database Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Sorry I totally forgot this. If you are using the correct screen resolution, it should work. Mmmm, I'll check this with the next update.

Devaka.
 
Siva Masilamani
Ranch Hand
Posts: 385
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Try running the program as adminstrator.

I had some problem when run as normal user but when i run as admin it runs fine.

Right click the executable file and select "Run as administrator"

it may help you.
 
aslika bahini
Ranch Hand
Posts: 111
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

Thanks for helping me out. I have uninstalled completely and reinstalled.
checked it running as administrator and fixed the resolution.

Still the same problem


saritha
 
Ankit Garg
Sheriff
Posts: 9529
33
Android Google Web Toolkit Hibernate IntelliJ IDE Java Spring
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Which operating system are you using. I couldn't find any compatibility list on the official site. If you are running Vista, then you can try to run it in XP compatibility mode...
 
aslika bahini
Ranch Hand
Posts: 111
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks Ankit. I am using windows XP. I know it doesn't work for vista.

Thanks for the help.
saritha
 
Siva Masilamani
Ranch Hand
Posts: 385
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
it works in VISTA.

I am using VISTA and taking test on it regularly.

There should be some problem with your PC.

Try downloading from different location and install it as administrator.
 
Byju Joy
Ranch Hand
Posts: 84
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Siva Masilamani wrote:it works in VISTA.


It didn't work in Vista, for me. Windows Vista Home Premium Service Pack 1.

ExamLab uses Microsoft Jet driver which in turn does something naughty with windows regsitry, system dll files etc.
 
Siva Masilamani
Ranch Hand
Posts: 385
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
When i tried to install it in VISTA

I was getting write error that the installation could not copy the files into System32 folder.

So i ran it as Administrator and installed it successfully and ran the application as Admin.

Even i am using Vista Home Premium but i am not sure about the version of my Service pack.
 
Walter Ho
Greenhorn
Posts: 22
Chrome Java Windows
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Devaka Cooray wrote:Sorry I totally forgot this. If you are using the correct screen resolution, it should work. Mmmm, I'll check this with the next update.

Devaka.


So I was getting the same problem when I installed ExamLabs. The bottom buttons just would not show up even when my laptop was set to 1024x768. After much toying around with re-installing and running as administrator, I noticed one thing. I was using Large Fonts in Windows. When I set to Normal Size Fonts and restarted Windows. I reinstalled and now the ExamLabs program runs nicely now. Hopefully this helps others who are experiencing this issue with Windows XP and Examlabs.

Thank you Devaka for this wonderful program to help others!
Walt

Followup: It is definitely the Font Size that was causing this problem. I do not have to run as Administrator either.
 
Arjun Srivastava
Ranch Hand
Posts: 432
Eclipse IDE Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
it works fine i am using XP professional.
i didn't get any problem.
 
Walter Ho
Greenhorn
Posts: 22
Chrome Java Windows
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Arjun Srivastava wrote:it works fine i am using XP professional.
i didn't get any problem.


Understandable, because most people would have Windows using Normal Sized fonts.
I wanted the Windows font slightly larger and never had to change it back to Normal until now.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic