Win a copy of The Little Book of Impediments (e-book only) this week in the Agile and Other Processes forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Getting "Server Port InUse 8080-Http" Error when starting JBoss v5.0.

 
Manjunath Rajamanickam
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
When starting server, I am getting "Server Port In Use 8080-Http" Error. I checked using netstat -an, and there are no processes running on 8080. I changed this port number (By double clicking the server, and changing the Port under Server Properties) to 2811 and then 2809, still getting similar error (Server Port In Use 2811-Http). Again no processes running on these ports too.
What could be missing here. Please help.

Another info. I m trying to start this server for the first time on my machine.
 
Jaikiran Pai
Marshal
Pie
Posts: 10447
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Manjunath Rajamanickam wrote: I changed this port number (By double clicking the server, and changing the Port under Server Properties) to 2811 and then 2809, still getting similar error (Server Port In Use 2811-Http). Again no processes running on these ports too.


Are you using any IDE to start the server? Does it work if the server is started from the command prompt, using the run scripts provided in the JBOSS_HOME/bin folder?
 
Manjunath Rajamanickam
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Jaikiran Pai wrote:
Manjunath Rajamanickam wrote: I changed this port number (By double clicking the server, and changing the Port under Server Properties) to 2811 and then 2809, still getting similar error (Server Port In Use 2811-Http). Again no processes running on these ports too.


Are you using any IDE to start the server? Does it work if the server is started from the command prompt, using the run scripts provided in the JBOSS_HOME/bin folder?


I am using Eclipse. The server started when i used the run script coming with JBoss. But it didnt start when i tried it from eclipse.
 
Peter Johnson
author
Bartender
Posts: 5856
7
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What operating system? Do you have any other servers declared within Eclipse, such as Tomcat?

Changing the ports in the server config dialog of Eclipse will not change the ports used by JBoss AS - rather it is just a mechanism to tell Eclipse what ports it should be using to communicate with JBoss AS. You have to change JBoss AS config files to change the ports used. I would tell you what file to change but I would need to know the exact version of JBoss AS (5.0 is not sufficient).
 
Manjunath Rajamanickam
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Peter Johnson wrote:What operating system? Do you have any other servers declared within Eclipse, such as Tomcat?

Changing the ports in the server config dialog of Eclipse will not change the ports used by JBoss AS - rather it is just a mechanism to tell Eclipse what ports it should be using to communicate with JBoss AS. You have to change JBoss AS config files to change the ports used. I would tell you what file to change but I would need to know the exact version of JBoss AS (5.0 is not sufficient).


The version of JBoss I m using is 5.0.0 CR2. I am not sure whether this version is coming with Tomcat. But netstat -an does not reveal any process running at 8080.
 
Peter Johnson
author
Bartender
Posts: 5856
7
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Please post the full console output when you start JBoss AS within Eclipse.

Why are you using 5.0.0.CR2? That is over a year old and the final release had significant changes - you should be using at least 5.0.1.GA, or better yet 5.1.0.GA.
 
haripriya vedula
Greenhorn
Posts: 24
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

Actually I am using Jboss 5.1.0.GA and i am unable to change port used by JBoss . In my system tomcat runs on 8080.

Could you please tell me which file as to be changed in jboss directory.

what i know was server.xml but i can see so many xml files.

One more help , I downloaded JBoss ,its showing 127.0.0.1 as IP ..Do i need to change to local IP address. If yes, where?

Thanks in advance

Hari....
 
Peter Johnson
author
Bartender
Posts: 5856
7
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
haripriya, you should ask this question in a new post in the JBoss forum:
http://www.coderanch.com/forums/f-63/JBoss
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic