• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Jeanne Boyarsky
  • Liutauras Vilda
  • Campbell Ritchie
  • Tim Cooke
  • Bear Bibeault
Sheriffs:
  • Paul Clapham
  • Junilu Lacar
  • Knute Snortum
Saloon Keepers:
  • Ron McLeod
  • Ganesh Patekar
  • Tim Moores
  • Pete Letkeman
  • Stephan van Hulst
Bartenders:
  • Carey Brown
  • Tim Holloway
  • Joe Ess

problem with Persistence.createEntityManagerFactory  RSS feed

 
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi all,
I have an application that runs fine as an application. I have (tried) to package it as a web start app, but it dies at Persistence.createEntityManagerFactory(). When I say dies, I mean nothing happens - it never returns from the call. I have not been able to debug it as a web application - I have set up a logger that prints to a file and the last thing in the file is "INFO Getting an EntityManagerFactory"

Here is part of the code:


This code is never called:


Here is my jnlp file (all three jar files listed are signed - there are others in the lib directory that are not):



Here is the list of files in my lib directory:

antlr-2.7.6.jar
asm-attrs.jar
asm.jar
cglib-2.1.3.jar
commons-collections-2.1.1.jar
commons-logging-1.1.jar
dataLib.jar
dom4j-1.6.1.jar
ehcache-1.2.3.jar
ejb3-persistence.jar
hibernate-annotations.jar
hibernate-commons-annotations.jar
hibernate-entitymanager.jar
hibernate-tools.jar
hibernate3.jar
javassist.jar
jcalendar-1.3.3.jar
jcommon-1.0.16.jar
jdbc2_0-stdext.jar
jfreechart-1.0.13.jar
jta.jar
log4j-1.2.15.jar
mysql-connector-java-3.0.17-ga-bin.jar
thompco.jar


I am really at a loss - I have tried running from the command line in hopes that something may be printed, but am disappointed that nothing shows up.
I have tried to debug from netbeans, but cannot connect to the port (8989) I specified (any suggestions here would be very helpful.)
set JAVAWS_TRACE_NATIVE=1
set JAVAWS_TRACE_NATIVE=1
set JAVAWS_VM_ARGS=-Xdebug -Xnoagent -Djava.compiler=NONE -Xrunjwp:transport=dt_socket, address=8989,server=y,suspend=n
javaws dataApp.jnlp

thanks for any help you may have for me.

Jordan
 
Jordan Thompson
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
this has been resolved - turns out that I had removed the mysql jar and added back the mysql library. Ant did not include the library (but it did include the jar.)
 
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!