This week's book giveaway is in the Open Source forum.
We're giving away four copies of Programmers Guide to Apache Thrift and have Randy Abernethy on-line!
See this thread for details.
Win a copy of Programmers Guide to Apache Thrift this week in the Open Source forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Devaka Cooray
  • Knute Snortum
  • Paul Clapham
  • Tim Cooke
Sheriffs:
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Ron McLeod
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Ganesh Patekar
  • Tim Holloway
  • salvin francis

JBoss Debug  RSS feed

 
Ranch Hand
Posts: 324
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I use intelliJ IDE to develop applications. After I start JBoss initially, on trying to start JBoss clicking the debug button in IntelliJ gives me the error. "Error Running Remote: Unable to connect to localhost:1099". So I stop and restart the server and then the debug works, it annoys me because the debug never works the first time, it needs to be restarted atleast once to make the debug work.

Thanks,
-Himalay
 
Ranch Hand
Posts: 650
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Are you starting JBoss from within the IDE?

Are you starting the Debug version of the server? I don't use that IDE, but I think there are two different ways to start the application server: One standard and one debug. Perhaps you're starting the standard version?
 
Himalay Majumdar
Ranch Hand
Posts: 324
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I use Windows command line to start the server..i.e using run.bat and Ctrl+C to stop it. Once its started I click the debug button in the IDE, that fails for the first time. So I stop the server (Ctrl+C) and start (run.bat), and it works when I click the debug button the next time from the IDE.
 
Ranch Hand
Posts: 527
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Himalay Majumdar wrote:I use intelliJ IDE to develop applications. After I start JBoss initially, on trying to start JBoss clicking the debug button in IntelliJ gives me the error. "Error Running Remote: Unable to connect to localhost:1099". So I stop and restart the server and then the debug works, it annoys me because the debug never works the first time, it needs to be restarted atleast once to make the debug work.



I never had problem, this is what I have in start script of AS for WebLogic but should be the same for JBoss except for CA key store option.



And sequence is, start Application Server first and then start debug option from IDE.
 
Mark E Hansen
Ranch Hand
Posts: 650
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Himalay Majumdar wrote:I use Windows command line to start the server..i.e using run.bat and Ctrl+C to stop it. Once its started I click the debug button in the IDE, that fails for the first time. So I stop the server (Ctrl+C) and start (run.bat), and it works when I click the debug button the next time from the IDE.


Before you can debug, the application server must be launched with the proper debug arguments to the JVM. I'm guessing that when you start the application server with run.bat, you're not starting it with the debug arguments.

I don't use IntelliJ, so perhaps it works differently, but when I use Eclipse to start an application server, it wants to start its own instance, so I can't start the server myself using run.bat (or if I can, I haven't figured out how to do that).

Best Regards,
 
Ranch Hand
Posts: 686
Chrome Netbeans IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Have you tried using the JBoss plugin to start it from the IDE : http://www.jetbrains.com/idea/training/demos/JBoss_server.html
 
author
Posts: 194
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Himalay Majumdar wrote:I use intelliJ IDE to develop applications. After I start JBoss initially, on trying to start JBoss clicking the debug button in IntelliJ gives me the error. "Error Running Remote: Unable to connect to localhost:1099". So I stop and restart the server and then the debug works, it annoys me because the debug never works the first time, it needs to be restarted atleast once to make the debug work.

Thanks,
-Himalay


Hi Himalay,
I know the choice of the IDE it's usual a matter of personal tastes, however if you want to develop Java EE applications with JBoss you might benefit from the complete set of plugins available for Eclipse (JBoss Tools) available here: http://www.jboss.org/tools
it could be worth giving it a try.....
regards
Francesco
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!