This week's book giveaway is in the Reactive Progamming forum.
We're giving away four copies of Reactive Streams in Java: Concurrency with RxJava, Reactor, and Akka Streams and have Adam Davis on-line!
See this thread for details.
Win a copy of Reactive Streams in Java: Concurrency with RxJava, Reactor, and Akka Streams this week in the Reactive Progamming forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Liutauras Vilda
  • Junilu Lacar
  • Jeanne Boyarsky
  • Bear Bibeault
Sheriffs:
  • Knute Snortum
  • Tim Cooke
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Ron McLeod
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
  • Ganesh Patekar

JBoss + OsX Snow Leopard too slow

 
Greenhorn
Posts: 13
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi friends...

Got a serious problem with my development environment on OsX Snow Leopard. My Laptop is a Macbook Pro Unibody, Core2Duo 2.4, 2Gb DDR3 running Snow Leopard. The environment is Eclipse + Seam + JBoss AS. The problem is that JBoss AS takes forever to deploy. The AS 4.2 is a little lighter, but not for so much. 5.0 and 5.1 are almost impossible to use. Also, every time I restart the server it takes longer, and hot deploy is simply impossible. Another thing: when the AS is up, all the system is ralentized. What may be the problem?. Already tried recompile the AS under my system, but the result was even worse.

All JBoss AS versions are A LOT faster under MS Windows (i'm running XP under bootcamp), so, can't count the hardware as a problem.
 
Sheriff
Posts: 10445
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Juan Javaloyes wrote:Hi friends...

Got a serious problem with my development environment on OsX Snow Leopard. My Laptop is a Macbook Pro Unibody, Core2Duo 2.4, 2Gb DDR3 running Snow Leopard. The environment is Eclipse + Seam + JBoss AS.



Can you keep Eclipse out of equation and see if you see the same issue? Is it the slow boot time (as compared to Windows) or is it slow deploy time of seam based application?
 
Juan Javaloyes
Greenhorn
Posts: 13
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
console startups:

JBoss 5.1 Without any app running/deployed (let's call it "Cold" xD):
OsX: 0m 48s
Windows: 0m 28s (first time was 48s, then 28s)

JBoss 5.1 with ONE app Seam deployed (same app on both systems):
OsX: 1m 15s
Windows: 1m 15s

eclipse startups:

JBoss 5.1 Without any app running/deployed:
OsX: 0m 49s
Windows: 32s

JBoss 5.1 with ONE app Seam deployed (same app on both systems):
OsX: 1m 33s
Windows: 1m 12s

Must note that the seam app is a big one...

What I notice from those tests is that there may be a problem with the eclipse in OsX. And that startup time (1m33s) may seem good, but after some use of the system, it increases each time I deploy the server (there were times when it took 8 whole minutes to deploy the app!!), and sometimes it slows the entire system... maybe I need some more RAM?

I use Eclipse Galileo on both systems. Cocoa32 on Snow Leopard, because there are no JBoss tools compatible with the 64bit version (64bit cocoa version)
 
Don't touch me. And dont' touch this tiny ad:
Java file APIs (DOC, XLS, PDF, and many more)
https://products.aspose.com/total/java
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!