• Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Problems building and running program

 
Matt Shultz
Greenhorn
Posts: 9
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi

I am writing a program for a Windows Mobile device using Java ME and the Eclipse IDE.
I am currently having 2 major problems with a program I am trying to write, it works fine without any errors or exceptions in the IDE but when I build the file and deploy it to the device I am finding:

1) The program will not load a PNG image on the device. Are images packaged up in the JAR? If not I have tried many diferent paths to the image on the device and also placing the image in every directory available.

2) I am using XML parsers in the program and again this all works fine in the IDE but when I deploy to the device I am getting the following exception

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javax.xml.parsers.ParserConfigurationException

I thought this class would be packaged together when the file was built?

Can someone please tell me where I am going wrong?

Also let me know if you need more info from me

Thanks
 
Tim Holloway
Saloon Keeper
Posts: 18359
56
Android Eclipse IDE Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Question: Are you using the JME Eclipse plugin to manage this app or are you building it as a regular Java project? JME doesn't support the full feature set of regular Java, so invoking standard Java classes and methods that aren't in your JME profile won't work.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic