• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Bear Bibeault
  • Ron McLeod
  • Jeanne Boyarsky
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Liutauras Vilda
  • Junilu Lacar
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • fred rosenberger
  • salvin francis
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
  • Carey Brown

Why EJB running slow

 
Ranch Hand
Posts: 133
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Dear All,
The following is successfully deployed enterprise application, which is deployed in glassfish server. It has ejb, war and application client module.


I can access ejb using HelloUserServlet and HelloUserClient. But both takes long to reply.

What can i do to increase speed?


Thanks
 
author & internet detective
Posts: 40035
809
Eclipse IDE VI Editor Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Sharmila,
You could use @Local instead of @Remote to speed things along, but that may not meet your requirements.

How long is it taking? Do you know where the bottleneck is? (CPU, RAM, network)
 
Sharmila Punde
Ranch Hand
Posts: 133
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks Jeanne,
I have 2GB RAM, CPU does NOT show 100%. My machine use modem as a gateway, is it a problem? My machine has one physical interface which has local ip address like 192.168...... Gateway is modem. So i think glassfish might be searching something outside. Not sure, but let me check with etherial and see. Or may be i need to set specific gateway in glassfish. It takes near about 30-45 seconds to get response of any request. Even adminstartion panel of glassfish takes 1-2 minute to load on the same machine. So looks like it is network problem.
Thanks, i will check details and let you know!
 
Trust God, but always tether your camel... to this tiny ad.
Thread Boost feature
https://coderanch.com/t/674455/Thread-Boost-feature
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic