Win a copy of Succeeding with AI this week in the Artificial Intelligence and Machine Learning forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Paul Clapham
  • Ron McLeod
  • Liutauras Vilda
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Jeanne Boyarsky
  • Knute Snortum
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Piet Souris
Bartenders:
  • salvin francis
  • fred rosenberger
  • Frits Walraven

ruby script/server is not working

 
Greenhorn
Posts: 11
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi All,

I am using ubuntu. I have installed rails in my computer. And I have installed all the required gems. But while I am starting the server by using the command ruby script/server it is returning the following error. Can anybody give the solution for the problem?

=> Booting Mongrel (use 'script/server webrick' to force WEBrick)
=> Rails 2.2.2 application starting on http://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
Exiting
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:142:in `load_without_new_constant_marking': no such file to load -- mongrel_rails (MissingSourceFile)
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:142:in `load'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:521:in `new_constants_in'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:142:in `load'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.2.2/lib/commands/servers/mongrel.rb:64
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:29:in `gem_original_require'
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:29:in `require'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:in `require'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:521:in `new_constants_in'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.2.2/lib/active_support/dependencies.rb:153:in `require'
from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.2.2/lib/commands/server.rb:49
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:29:in `gem_original_require'
from /usr/local/lib/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:29:in `require'
from script/server:3

Thanks & Regards,
Selva Chezhian L.
 
Ranch Hand
Posts: 95
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Iam a RoR newbie myself, but I think you cannot start the server without creating a Project.
First create a project.Then, make sure you are in project's directory.For e.g, my project is blog.It is situated in c:\sites.
So, i need to be in c:\sites\blog>
Also, please note that the command to launch the server in Rails3 is
Rails Server
Try it

EDIT:My bad, failed to notice you are running Rails 2 . But still I believe, the creating project to launch server is valid for Rails 2 Also.
 
Sheriff
Posts: 1367
18
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
santoshkumar is correct, you need to create a project first. With rails 2 that is:

rails yourprojectname

then change directory into your project

cd yourprojectname

and start the server with

./script/server
 
Selva Chezhian Labam
Greenhorn
Posts: 11
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have already done the suggestion given by you....

I have created a project and sure I am inside my project only.

I am using rails 2.2.2 only.
 
Katrina Owen
Sheriff
Posts: 1367
18
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Would you walk me through exactly what you are doing to create a new project and start the server?
 
santoshkumar savadatti
Ranch Hand
Posts: 95
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It looks like a problem with Mongrel.

try typing .script/server webrick.
I'm sure that'll solve the issue
 
Did Steve tell you that? Fuh - Steve. Just look at this tiny ad:
ScroogeXHTML 8.7 - RTF to HTML5 and XHTML converter
https://coderanch.com/t/730700/ScroogeXHTML-RTF-HTML-XHTML-converter
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic