Win a copy of Programmer's Guide to Java SE 8 Oracle Certified Associate (OCA) this week in the OCAJP forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Eclise problem with Tomcat

 
sadiarao potla
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Any one please help me,thanks in advance

I am getting problem with starting tomcat on Eclipse.

Actually I have installed jdk1.5 and Tomcat 6.0 and while configuring server in Eclipse(helieos) ,I have given JRE as jre 1.5.0, and after completion of server configuration when i start the server i am getting the following

Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06\bin;.;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:/Program Files/Java/jre6/bin/client;C:/Program Files/Java/jre6/bin;C:\OraHome_1\bin;.;C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06\bin;C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\bin;D:\jars & zip\apache-ant-1.7.1\bin;C:\Program Files\TortoiseSVN\bin;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\;C:\Program Files\CVSNT\
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8000
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 369 ms
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.14
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8000
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.jk.server.JkMain start
INFO: Jk running ID=0 time=0/16 config=null
Sep 18, 2011 9:08:03 AM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 304 ms


but finnally when I start browser with http://localhost:8000 , i am getting like

HTTP Status 404 - /

type Status report

message /

description The requested resource (/) is not available



--------------------

And when I run tomcat outside eclipse

by typingC:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 6.0\bin in browser ,tomcat running successfully.

I am not able to find out the problem with eclipse , please help me
 
Greg Brannon
Bartender
Posts: 563
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Tomcat has started successfully in Eclipse but can be fussy - best way I can describe it - about what it will "see" from there. Continue with creating and adding a simple project to your server in Eclipse and see if it works as expected.
 
sadiarao potla
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you Greg Brannon,
it's working fine.

 
Greg Brannon
Bartender
Posts: 563
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Glad to help, even slightly.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic