Win a copy of Svelte and Sapper in Action this week in the JavaScript forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Bear Bibeault
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Jeanne Boyarsky
  • Tim Cooke
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • salvin francis
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Scott Selikoff
  • Piet Souris
  • Carey Brown

Authentication for user weblogic denied

 
Greenhorn
Posts: 26
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
When I try to start WebLogic using the command "startWebLogic.cmd" from my domain home, I am getting the below error, that I pasted from AdminServer.log file,

java.sql.SQLException: [Security:090735]The DBMS connection was not usable
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.getManageableConnection(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:923)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.validateConfiguration(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:153)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.<init>(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:78)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSAuthenticatorDelegateImpl.getInstance(DBMSAuthenticatorDelegateImpl.java:459)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticationProviderImpl.initialize(DBMSSQLAuthenticationProviderImpl.java:56)
at com.bea.common.security.internal.legacy.service.SecurityProviderImpl.init(SecurityProviderImpl.java:65)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.findOrStartService(ServiceEngineImpl.java:363)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.findOrStartService(ServiceEngineImpl.java:315)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.lookupService(ServiceEngineImpl.java:257)
at com.bea.common.engine.internal.ServicesImpl.getService(ServicesImpl.java:72)
at weblogic.security.service.internal.WLSIdentityServiceImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CSSWLSDelegateImpl.initializeServiceEngine(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CSSWLSDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.InitializeServiceEngine(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initializeRealm(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.loadRealm(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initializeRealms(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.SecurityServiceManager.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.SecurityService.start(SecurityService.java:141)
at weblogic.t3.srvr.SubsystemRequest.run(SubsystemRequest.java:64)
at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:201)
at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:173)


####<Sep 30, 2011 7:07:37 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389857978> <BEA-090075> <The SAMLIdentityAssertor provider has had its LDIF information loaded from: C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain\security\SAMLIdentityAssertorInit.ldift>
####<Sep 30, 2011 7:07:38 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389858245> <BEA-090851> <The SAMLIdentityAsserter provider is initialized.>
####<Sep 30, 2011 7:07:38 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389858920> <BEA-090516> <The CredentialMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:39 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389859659> <BEA-090516> <The Authorizer provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861370> <BEA-090075> <The SAMLCredentialMapper provider has had its LDIF information loaded from: C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain\security\SAMLCredentialMapperInit.ldift>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861480> <BEA-090851> <The SAMLCredentialMapperV2 provider is initialized.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861559> <BEA-090516> <The CredentialMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861669> <BEA-090516> <The RoleMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:42 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389862203> <BEA-090093> <No pre-WLS 8.1 Keystore providers are configured for server AdminServer for security realm myrealm.>
####<Sep 30, 2011 7:07:42 PM IST> <Notice> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389862203> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Error> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389878205> <BEA-000000> <[Security:090735]The DBMS connection was not usable>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Critical> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389878283> <BEA-090403> <Authentication for user weblogic denied>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Critical> <WebLogicServer> <AdminServer> <Main Thread> <<WLS Kernel>> <1317389878299> <BEA-000386> <Server subsystem failed. Reason: weblogic.security.SecurityInitializationException: Authentication for user weblogic denied
weblogic.security.SecurityInitializationException: Authentication for user weblogic denied
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.doBootAuthorization(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.SecurityServiceManager.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.SecurityService.start(SecurityService.java:141)
at weblogic.t3.srvr.SubsystemRequest.run(SubsystemRequest.java:64)
at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:201)
at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:173)

How to resolve this please?

And another thing is, after PointBase server is started,

C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain>"C:\bea\JROCKI~1\bin\java" com.point
base.net.netServer /port:9092 /d:3 /pointbase.ini="C:\bea\wlserver_10.3\samples\
domains\wl_server\pointbase.ini"
Server started, listening on port 9092, display level: 3 ...

Its not recognising any command at this moment. How to proceed with the other commands that are followed after this ?

I even added GOTO :EOF, after Pointbase is called like below, but still its not proceeding after >

@rem Start PointBase
"%JAVA_HOME%\bin\java" com.pointbase.net.netServer /port:9092 /d:3 /pointbase.ini="%SAMPLES_HOME%\domains\wl_server\pointbase.ini"

GOTO :EOF

:EOF

Only its recognizing the command "quit" but that is stopping the Pointbase server.
 
Ranch Hand
Posts: 326
Android Mac OS X Firefox Browser
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Basically, the stack trace tells you what is wrong.

The DS-file that you are (should be) using is declaring a user/password pair that is not matching what you have in the database.

It seems that you are declaring a datasource but the credentials are wrong.

See http://download.oracle.com/docs/cd/E13222_01/wls/docs90/jdbc_admin/jdbc_datasources.html for more info.
 
Gopikrishna Gopal
Greenhorn
Posts: 26
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I am able to start weblogic from command prompt using "startWebLogic.cmd"
But from Oracle Workshop for Weblogic, under Servers tab , when I right click Oracle WebLogic Server v10.3 at localhost and click on Start, I am getting Server did not start. Timeout Waiting for Oracle Weblogic server to start within 480s or something like that after long time. But in console Tab, I can see admin server started as follows,

WebLogic Server 10.3 Fri Jul 25 16:30:05 EDT 2008 1137967 >
<Oct 4, 2011 8:17:55 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>
<Oct 4, 2011 8:17:55 PM IST> <Info> <WorkManager> <BEA-002900> <Initializing self-tuning thread pool>
<Oct 4, 2011 8:17:57 PM IST> <Notice> <Log Management> <BEA-170019> <The server log file C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain1\servers\AdminServer\logs\AdminServer.log is opened. All server side log events will be written to this file.>
<Oct 4, 2011 8:19:53 PM IST> <Notice> <Security> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
<Oct 4, 2011 8:21:21 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STANDBY>
<Oct 4, 2011 8:21:21 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>


But When I try to access console using, http://localhost:7001/console
I am getting, This program cannot display the webpage

I even tried replacing 2 occurences of "localhost" to "my ip address" in config.xml under domain\config path.

<sec:connection-url>jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</sec:connection-url>
<sec:connection-properties>user=PBSYSADMIN,databaseName=jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</sec:connection-properties>

Then in all the JDBC data source xml's in the path domain\config\jdbc, I replaced "localhost" to "my ip address"

<url>jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</url>

Then when I try accessing the page using, http://<my-ip-address>:7001/console,
still I am getting Page cannot be displayed.

Please help me on solving this problem as well as Timeout problem occuring on Oracle Workshop. FYI I am having Portal Perspective.
 
what if we put solar panels on top of the semi truck trailer? That could power this tiny ad:
Thread Boost feature
https://coderanch.com/t/674455/Thread-Boost-feature
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic