• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • paul wheaton
  • Rob Spoor
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
  • Tim Moores
Bartenders:
  • Mikalai Zaikin

Connection failing when creating datasource

 
Ranch Hand
Posts: 102
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hey friends ,
I am trying database connectivity in to SQL Server 2005 using servlet but i am not able to create datasource. Connection fails each time i try to do so.
I am using Netbeans 7.0.1 and database as SQL server 2005.
Can any one help me correct this one.
Thanks in advance
 
Bartender
Posts: 2662
19
Netbeans IDE C++ Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Divyya,

Can you show us some code that helps us to see what you are doing, and the exact error message?
How are you running this Servlet?
 
Ranch Hand
Posts: 814
Java Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
There are many things like database schema username, password, url check on by one all necessary things.

Access database from other tools or from command prompt and fire query from that.
 
Divyya Joshi
Ranch Hand
Posts: 102
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks friends i got it corrected on myu own. I was giving wrong server name.
Thanks
 
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic