• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
  • Devaka Cooray
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Knute Snortum
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Ron McLeod
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Piet Souris
  • Ganesh Patekar
Bartenders:
  • Frits Walraven
  • Carey Brown
  • Tim Holloway

Configuration issues with tomcat5

 
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i have copied a tomcat5 zip file and unzip it in my system C:/ drive.i am following every standard and my directory structure is given below
               Demo(Project Name)
                                /WEB-INF
                                                classes
                                                src
                                                web.xml
                                hello.jsp

and my tomcat port number is 8090.i start my startup.bat file which is under bin folder of tomcat...when i go in browser and type localhost:8090/Demo/hello.jsp its showing error which is given below
The requested resource (/Demo/hello.jsp) is not available.
please suggest me what to do.. ..thnks in advance....
 
Ranch Hand
Posts: 1609
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
You did not mention if you copied your directory structure to any tomcat directory or did any deployment.
 
tarunv Verma
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i m delpoyed in webapps folder of tomcat...
 
Marshal
Posts: 64627
225
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Question too difficult for “beginning”. Moving discussion.
 
Ranch Hand
Posts: 129
Netbeans IDE Java Windows
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
How did you deployed that? I guess it hasn't been successfully deployed.

move to Tomcat Manager and check whether that web-app has actually been deployed.
You can use this URL to directly go to Tomcat Manager.

http://localhost:8090/manager/html

And the username and password is what you have provided during tomcat installation. If not then check out tomcat-users.xml.
 
tarunv Verma
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i have not intalled tomcat i am using the zip file that we don't have to install...i suppose...i am doing it in another system...its running fine there...some system issues i think...
 
tarunv Verma
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
thanks but i am new to this forum...so please tell me how to track that topic which you are forwarding....??
 
tarunv Verma
Greenhorn
Posts: 16
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
i fix the problem there are more than 1 tomcat folder are there....that should be removed first then it will run fine....hope it help others....
 
Don't get me started about those stupid light bulbs.
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!