• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Tim Cooke
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • Rob Spoor
  • Junilu Lacar
  • paul wheaton
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Scott Selikoff
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Jj Roberts
  • fred rosenberger

http://java.sun.com/jstl/core cannot be resolved

 
Ranch Hand
Posts: 105
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Friends,
I am getting the following error when I run the HTML and JSP with JSTL. I am working on Eclipse Indigo and tomcat7.0. I copied the following Jar files to my WEB-INF lib folder.


jstl.jar
jstl-api-1.2.jar
jstl-impl-1.2.jar
standard.jar

The error is as follows.


Please tell me what else should I copy??

thank you

 
Sheriff
Posts: 67644
173
Mac Mac OS X IntelliJ IDE jQuery TypeScript Java iOS
  • Likes 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
You should only have two jar files.

And your JSTL URI is wrong.
 
Siri Naray
Ranch Hand
Posts: 105
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you for the reply. I changed to jsp/jstl and tried too. but its giving the same Exception. One thing I observed is.. I copied the jar fiels to Lib folder in Src and when I tried to copy these jars to WEB-INF lib folder it asked me "Use as Srource Folder" and I selected that thinking all teh Source library files will be used here. Now its not allowing me to add any files to WEB-INF lib folder at all.

What should I do? I see the WEB-INF lib directory is empty and its not letting me copy anything here.
Please help
Thank you
 
Bear Bibeault
Sheriff
Posts: 67644
173
Mac Mac OS X IntelliJ IDE jQuery TypeScript Java iOS
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
What is the "it" that's not "letting" you copy?

If the jars aren't in WEB-INF/lib, it's not going to work.
 
Siri Naray
Ranch Hand
Posts: 105
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
When I am trying to copy the jar into WEB-INF lib its giving me "Cannot copy Clipboard contents into the selected elements"

Thank you
 
Bartender
Posts: 1845
10
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I presume you're using Eclipse?
Do you have the Eclipse "Java Web Developer Tools" installed as a plugin?

The WEB-INF/lib folder should not be a source folder.
If it get added as one, then remove it (should be in the project properties: java build path: "source" tab)

 
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Remove the standard.jar. It's apparently of old JSTL 1.0 version when the TLD URIs were without the /jsp path. With JSTL 1.2 as available here you don't need a standard.jar at all. Just the jstl-1.2.jar in /WEB-INF/lib is sufficient.
 
Siri Naray
Ranch Hand
Posts: 105
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you all but my problem is not solved yet.
@Stefan Evans

I did check in Project-properties--Java Build Path--Source---
Under that I see Souce folders on Build path is empty. I removed WEB-INF in that. Now its empty. and The default Output folder is set to "Proj1/build/classes", proj1 is the project I created.

Now please tell me what should I be doing to copy the jar to lib. As when I rt click on WEB-INF--Lib and go to Build path I see 2 options

1. USe Source as build path
2. Configure buildpath

previous I set source as build path now I removed that.

Now when I go to Configure Build path I see Java Build Path where Source is empty and default oouput folder is Proj1/build/classes and in Libraries I see all the jars and class folders on the build path . What does this mean?? Are these jars in the source forlder and how do I copy them to WEB-INF-- Lib??

Please help
Thank you for your support
 
Bear Bibeault
Sheriff
Posts: 67644
173
Mac Mac OS X IntelliJ IDE jQuery TypeScript Java iOS
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
As this is about configuring the IDE, it has been moved to a more appropriate forum.
 
Siri Naray
Ranch Hand
Posts: 105
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you all. Its working now. As Stefan said I remover WEB-INF from Source and just added MyProj/src in build path.
Its working
Thank you
 
Don't get me started about those stupid light bulbs.
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic