• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
  • Devaka Cooray
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Knute Snortum
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Ron McLeod
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Piet Souris
  • Ganesh Patekar
Bartenders:
  • Frits Walraven
  • Carey Brown
  • Tim Holloway

Error in the installtion when "Begin Install" is clicked.

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I am installing JForum at HostGator where Tomcat is behind Apache.

I am receiving an error which is listed below :

[color=blue]<meta name="description" content=" Expression metaDescription is undefined on line 6, column 37 in default/forum_base.htm. The problematic instruction: ---------- ==> ${metaDescription} [on line 6, column 35 in default/forum_base.htm] in include "default/forum_base.htm" [on line 7, column 1 in exception.html] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression metaDescription is undefined on line 6, column 37 in default/forum_base.htm. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:118) at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:93) at freemarker.core.DollarVariable.accept(DollarVariable.java:76) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:171) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:171) at freemarker.core.Environment.include(Environment.java:1256) at freemarker.core.Include.accept(Include.java:156) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:171) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:171) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:156) at freemarker.template.Template.process(Template.java:219) at net.jforum.exceptions.ExceptionWriter.handleExceptionData(ExceptionWriter.java:90) at net.jforum.InstallServlet.service(InstallServlet.java:135) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:173) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:214) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:178) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:126) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:107) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148) at org.apache.jk.server.JkCoyoteHandler.invoke(JkCoyoteHandler.java:306) at org.apache.jk.common.HandlerRequest.invoke(HandlerRequest.java:385) at org.apache.jk.common.ChannelSocket.invoke(ChannelSocket.java:745) at org.apache.jk.common.ChannelSocket.processConnection(ChannelSocket.java:675) at org.apache.jk.common.SocketConnection.runIt(ChannelSocket.java:868) at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684) at java.lang.Thread.run(Thread.java:595) [/color] >

Any advice is greatly appreciated.
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
You should look into Tomcat's logs. There you'll find the real error. This stack trace dont' tell us where the error is.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Do the following step for reinstallation

1. remove jforum-custom.conf under WEB-INF/config
2. restart Tomcat before installing jforum

I've met this kind of error too. So the best strategy is to restart Tomcat after you copy the stuff of jforum into webapps.
[originally posted on jforum.net by andowson]
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!