• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
  • Devaka Cooray
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Knute Snortum
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Ron McLeod
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Piet Souris
  • Ganesh Patekar
Bartenders:
  • Frits Walraven
  • Carey Brown
  • Tim Holloway

java.io.EOFException

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Often, when accessing the forum the first time in the browser session, using /JForum/, I get an empty page at /JForum/forums/list.page with the following information. Reloading the forum helps. What could be the cause of the problem?

com.mysql.jdbc.CommunicationsException: Communications link failure due to underlying exception:

** BEGIN NESTED EXCEPTION **

java.io.EOFException

STACKTRACE:

java.io.EOFException
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.readFully(MysqlIO.java:1829)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.reuseAndReadPacket(MysqlIO.java:2272)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.checkErrorPacket(MysqlIO.java:2753)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sendCommand(MysqlIO.java:1518)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sqlQueryDirect(MysqlIO.java:1609)
at com.mysql.jdbc.Connection.execSQL(Connection.java:2228)
at com.mysql.jdbc.Connection.setAutoCommit(Connection.java:484)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:262)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:173)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:214)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:178)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:126)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:107)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148)
at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:825)
at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11Protocol.java:738)
at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:526)
at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)


** END NESTED EXCEPTION **


at com.mysql.jdbc.MysqlIO.reuseAndReadPacket(MysqlIO.java:2484)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.checkErrorPacket(MysqlIO.java:2753)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sendCommand(MysqlIO.java:1518)
at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sqlQueryDirect(MysqlIO.java:1609)
at com.mysql.jdbc.Connection.execSQL(Connection.java:2228)
at com.mysql.jdbc.Connection.setAutoCommit(Connection.java:484)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:262)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:173)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:214)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:178)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:126)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:107)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148)
at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:825)
at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11Protocol.java:738)
at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:526)
at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

[originally posted on jforum.net by Per Johansson]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Please use "net.jforum.SimpleConnection" as "database.connection.implementation" (set in SystemGlobals.properties). MySQL has some problems with the connection polls depending the driver's version you're using.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I already have that setting. Here's the database section:

database.driver.name=mysql
database.connection.implementation = net.jforum.SimpleConnection
database.use.transactions = true
database.datasource.name = java:/MySqlDS
database.ping.delay = 3600000
login.authenticator = net.jforum.drivers.external.DefaultLoginAuthenticator

MySQL version is 4.0.22-standard
OS is Linux
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Anonymous wrote:I already have that setting. Here's the database section:

database.driver.name=mysql
database.connection.implementation = net.jforum.SimpleConnection
database.use.transactions = true
database.datasource.name = java:/MySqlDS
database.ping.delay = 3600000
login.authenticator = net.jforum.drivers.external.DefaultLoginAuthenticator

MySQL version is 4.0.22-standard
OS is Linux



Sorry, I forgot to login before writing the above message!
[originally posted on jforum.net by Per Johansson]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Seems like the problem is solved. I had two different JForum directories on the same Tomcat server. After removing one of them, the forum works.
[originally posted on jforum.net by Per Johansson]
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!