• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Jeanne Boyarsky
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • Rob Spoor
  • Bear Bibeault
  • Tim Cooke
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Piet Souris
Bartenders:
  • Frits Walraven
  • Himai Minh

Cannot find module when first time use after restart web server

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
When first time show forum list page.
Every forum's url appends a ";jsessionid=xxxx"
So when splits modul names, it cannot find module.

In file ActionServletRequest.java line 235
(superRequest.getRequestURI()).endsWith(SystemGlobals.getValue(ConfigKeys.SERVLET_EXTENSION))
will return false.

The exception is
13:22:01,687 ERROR [ExceptionWriter ] java.lang.NullPointerException
at java.util.Hashtable.get(Hashtable.java:336)
at java.util.Properties.getProperty(Properties.java:774)
at net.jforum.repository.ModulesRepository.getModuleClass(ModulesRepository.java:95)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:287)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:358)
at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler.dispatch(WebApplicationHandler.java:332)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:567)
at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1807)
at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationContext.handle(WebApplicationContext.java:535)
at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1757)
at org.mortbay.http.HttpServer.service(HttpServer.java:879)
at org.mortbay.http.HttpConnection.service(HttpConnection.java:790)
at org.mortbay.http.HttpConnection.handleNext(HttpConnection.java:961)
at org.mortbay.http.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:807)
at org.mortbay.http.SocketListener.handleConnection(SocketListener.java:218)
at org.mortbay.util.ThreadedServer.handle(ThreadedServer.java:300)
at org.mortbay.util.ThreadPool$PoolThread.run(ThreadPool.java:511)


I make a fix about it
first find the superRequest.getRequestURI();
then process the uri with ";"
I donot know if my method is the right way to solve problem, and I have not find the reason yet.

In attach is the one i fixed.


[originally posted on jforum.net by weiming]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
This is already fixed in the CVS for a while!

Thanks for report it anyway!

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic