• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Rob Spoor
  • Tim Cooke
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Henry Wong
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
Saloon Keepers:
  • Jesse Silverman
  • Tim Holloway
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Al Hobbs
  • Mikalai Zaikin
  • Piet Souris

Cannot add new forums!

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I don't understand. I just tried to add new forums using Admin panel, and no one new forum displayed. I can see new forums in the jforum_forums table, but they don't display!!!

What's wrong with JForum?
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
It was me.
Similarly I cannot add new catagories. (I can add in Admin panel, but cannot see in the forum view)

Please help!
[originally posted on jforum.net by Evgeny]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
You should try to re-apply perms to your group (i.e. admin)
[originally posted on jforum.net by redhand]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I try to reapply permissions and got screen with this error:
---------------------------------------
An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

SQL String can not be NULL
---------------------------------------

What's wrong?
[originally posted on jforum.net by Evgeny]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
What's your database type ?
Running with hsqldb, adding a new forum et applying perms to my group don't produce your error and everything work fine !
[originally posted on jforum.net by redhand]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Is run MySQL 3.23.58.
It still works in production server, but I received that error on developer machine which was recently upgraded to Pentium D (64bit Fedora 5)
[originally posted on jforum.net by Evgeny]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Are you running jforum 2.1.6? it was supposed to handle these issues related to mysql 3.23.x, if the web-inf/config is writable.

Anyway, go to web-inf/config/database/mysql and copy all contents of the file mysql_323.sql over mysql.sql

It will solve your problem

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Rafael,
this helped, thanks.

I currently run MySQL 3.23.58 and tried JForum 2.1.6 on developer's machine.
Questions:
1. What MySQL version JForum 2.1.6 can support ? Can I run the last 5.x MySQL?
2. How to migrate MySQL 3.23.58 JForum database to the newer MySQL version?

Thanks
Evgeny
[originally posted on jforum.net by Evgeny]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I suggest to use mysql 4.0.27, or any other from the 4.0.x series. There are some problems with character encoding in mysql 4.1 and 5.0 (hard core stuff, no fix available yet).

A regular mysql_dump script is all you need.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic