• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Rob Spoor
  • Tim Cooke
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Henry Wong
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
Saloon Keepers:
  • Jesse Silverman
  • Tim Holloway
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Al Hobbs
  • Mikalai Zaikin
  • Piet Souris

Cannot send e-mails throught the forum - Gmail server

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello,

As I wrote at the subject, I�m having issues sending e-mails at the forum.

My configurations:

mail.sender=forum@mysite.net
mail.smtp.auth=true
mail.smtp.host=smtp.gmail.com
mail.smtp.password=mypwd
mail.smtp.port=465
mail.smtp.ssl=true
mail.smtp.username=forum@mysite.net

When I try to send the mail test, looks like instantly sent, but when I check my mailbox I get nothing. He doens�t report any error, say that my test mail was successfully sent, but doesnt really send anything.

The problem happens just when I�m using my real instalation a ( VPS at rosehosting.com ), my local instalation works pretty fine.

Anyone could pleas help me with that issue? I have no idea about where to start looking at...


Thanks,

Sannon


[originally posted on jforum.net by Sannon]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
my first guess would be invalid username being used?

I would assume that gmail only allows @gmail.com addresses ...
[originally posted on jforum.net by Sid]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
It�s a gmail business account.

This username works fine at my local instalation.

[originally posted on jforum.net by Sannon]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
It�s working now after copy the whole /lib diretory again.

Just some bad jar file.



[originally posted on jforum.net by Sannon]
 
You showed up just in time for the waffles! And this tiny ad:
Building a Better World in your Backyard by Paul Wheaton and Shawn Klassen-Koop
https://coderanch.com/wiki/718759/books/Building-World-Backyard-Paul-Wheaton
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic