• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Rob Spoor
  • Tim Cooke
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Henry Wong
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
Saloon Keepers:
  • Jesse Silverman
  • Tim Holloway
  • Stephan van Hulst
  • Tim Moores
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Al Hobbs
  • Mikalai Zaikin
  • Piet Souris

"Seam in Action" source code problem: SSL error when try to login "/open18"

 
Ranch Hand
Posts: 701
2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi ranchers,

Has anyone already tried to deploy and run the source code from "Seam in Action" book? (http://www.manning.com/dallen/)

I've deployed the application from "\seaminaction\stages\projects-ch11" successfully on jboss-4.2.3.GA.

I access the url "http://localhost:8080/open18/" perfectly, but when I press the "Login" link the following error is shown:


( The url shown when the screen above happens is "https://localhost:8443/open18/login.seam" )

I've already tried to configure JBoss SSL as explained in "http://code.google.com/p/seaminaction/wiki/EnableSSLJBossAS" but it's not working... does anyone know how to solve this?

Thank you in advance
 
Author
Posts: 164
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
For one, you should post any problems with the book or the book's source code over at the official book forums (so that I see them):

http://www.manning-sandbox.com/forum.jspa?forumID=354

Second, you can simply disable the HTTPS because technically having that part working is not critical to understanding how the source code works (and Seam)

/view/login.page.xml


Finally, it's highly likely that your HTTPS is not configured correctly. I would first verify that you can see the JBoss AS start page at the root context over HTTPS before trying the application.
[ October 07, 2008: Message edited by: Dan Allen ]
 
Rogerio Kioshi
Ranch Hand
Posts: 701
2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks, Dan. At least someone answered my question.

I think my HTTPS is not well configurated, too. I wish I could test HTTPS, since I might use this kind of authentication in my project, but I'll try what you suggested.
 
Dan Allen
Author
Posts: 164
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Two suggestions to get SSL working. First, make sure you are using JBoss 4.2.2.GA (or better). If you need to get it working on other versions, get it working on that version first, then you can expand your horizon. Second, start with a fresh installation and follow the instructions carefully. If you did, Google because there are many other tutorials available and maybe I am not explaining something right (if you find out what it is, let me know).
 
Why does your bag say "bombs"? The reason I ask is that my bag says "tiny ads" and it has stuff like this:
Thread Boost feature
https://coderanch.com/t/674455/Thread-Boost-feature
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic