• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Why Apache CXF not being used in WebLogic 12c ?

 
Felix Mercader
Greenhorn
Posts: 10
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi there

I need help as I tried many things, I checked the Internet for help for many days but still having the same problem. Please any help would be very appreciated.

I am developing using IDEA Intellij 11.0.2. Inside Intellij works perfectly as CXF is used. I deploy with no error in WebLogic 12c but at runtime, CXF is not used and this is what I need to fix.

I use JDK 1.7.0 plus Apache CXF 2.7.12.

It seems for sure a configuration problem because if I debug my WebService in Intellij with a Thread.dumpStack(), I get the following (perfect! a lot of org.apache.cxf references appear):

java.lang.Exception: Stack trace
at java.lang.Thread.dumpStack(Thread.java:1365)
at example.HelloWorldImpl.sayHelloWorldFrom(HelloWorldImpl.java:18)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
at org.apache.cxf.service.invoker.AbstractInvoker.performInvocation(AbstractInvoker.java:188)
at org.apache.cxf.service.invoker.AbstractInvoker.invoke(AbstractInvoker.java:104)
at org.apache.cxf.jaxws.AbstractJAXWSMethodInvoker.invoke(AbstractJAXWSMethodInvoker.java:237)
at org.apache.cxf.jaxws.JAXWSMethodInvoker.invoke(JAXWSMethodInvoker.java:69)
at org.apache.cxf.service.invoker.AbstractInvoker.invoke(AbstractInvoker.java:75)
at org.apache.cxf.interceptor.ServiceInvokerInterceptor$1.run(ServiceInvokerInterceptor.java:58)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262)
at org.apache.cxf.workqueue.SynchronousExecutor.execute(SynchronousExecutor.java:37)
at org.apache.cxf.interceptor.ServiceInvokerInterceptor.handleMessage(ServiceInvokerInterceptor.java:107)
at org.apache.cxf.phase.PhaseInterceptorChain.doIntercept(PhaseInterceptorChain.java:272)
at org.apache.cxf.transport.ChainInitiationObserver.onMessage(ChainInitiationObserver.java:121)
at org.apache.cxf.transport.http_jetty.JettyHTTPDestination.serviceRequest(JettyHTTPDestination.java:355)
at org.apache.cxf.transport.http_jetty.JettyHTTPDestination.doService(JettyHTTPDestination.java:319)
at org.apache.cxf.transport.http_jetty.JettyHTTPHandler.handle(JettyHTTPHandler.java:65)
at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(ContextHandler.java:1088)
at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(ContextHandler.java:1024)
at org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:135)
at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:255)
at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:116)
at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Server.java:370)
at org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection.handleRequest(AbstractHttpConnection.java:494)
at org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection.content(AbstractHttpConnection.java:982)
at org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection$RequestHandler.content(AbstractHttpConnection.java:1043)
at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:865)
at org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:240)
at org.eclipse.jetty.server.AsyncHttpConnection.handle(AsyncHttpConnection.java:82)
at org.eclipse.jetty.io.nio.SelectChannelEndPoint.handle(SelectChannelEndPoint.java:696)
at org.eclipse.jetty.io.nio.SelectChannelEndPoint$1.run(SelectChannelEndPoint.java:53)
at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.runJob(QueuedThreadPool.java:608)
at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(QueuedThreadPool.java:543)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)


But when I debug the WebService in WebLogic with Thread.dumpStack(), I get the following (no references to org.apache.cxf but to weblogic.wsee.jaxws so cxf is not being used!):


java.lang.Throwable
at java.lang.Thread.dumpStack(Thread.java:464)
at example.HelloWorldImpl.sayHelloWorldFrom(HelloWorldImpl.java:18)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:88)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:55)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:618)
at weblogic.wsee.jaxws.WLSInstanceResolver$WLSInvoker.invoke(WLSInstanceResolver.java:117)
at weblogic.wsee.jaxws.WLSInstanceResolver$WLSInvoker.invoke(WLSInstanceResolver.java:91)
at com.sun.xml.ws.server.InvokerTube$2.invoke(InvokerTube.java:149)
at com.sun.xml.ws.server.sei.SEIInvokerTube.processRequest(SEIInvokerTube.java:88)
at com.sun.xml.ws.api.pipe.Fiber.__doRun(Fiber.java:1136)
at com.sun.xml.ws.api.pipe.Fiber._doRun(Fiber.java:1050)
at com.sun.xml.ws.api.pipe.Fiber.doRun(Fiber.java:1019)
at com.sun.xml.ws.api.pipe.Fiber.runSync(Fiber.java:877)
at com.sun.xml.ws.server.WSEndpointImpl$2.process(WSEndpointImpl.java:419)
at com.sun.xml.ws.transport.http.HttpAdapter$HttpToolkit.handle(HttpAdapter.java:868)
at com.sun.xml.ws.transport.http.HttpAdapter.handle(HttpAdapter.java:422)
at com.sun.xml.ws.transport.http.servlet.ServletAdapter.handle(ServletAdapter.java:169)
at weblogic.wsee.jaxws.WLSServletAdapter.handle(WLSServletAdapter.java:199)
at weblogic.wsee.jaxws.HttpServletAdapter$AuthorizedInvoke.run(HttpServletAdapter.java:640)
at weblogic.security.acl.internal.AuthenticatedSubject.doAs(AuthenticatedSubject.java:363)
at weblogic.security.service.SecurityManager.runAs(SecurityManager.java:146)
at weblogic.wsee.util.ServerSecurityHelper.authenticatedInvoke(ServerSecurityHelper.java:108)
at weblogic.wsee.jaxws.HttpServletAdapter$3.run(HttpServletAdapter.java:284)
at weblogic.wsee.jaxws.HttpServletAdapter.post(HttpServletAdapter.java:293)
at weblogic.wsee.jaxws.JAXWSServlet.doRequest(JAXWSServlet.java:128)
at weblogic.servlet.http.AbstractAsyncServlet.service(AbstractAsyncServlet.java:99)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:844)
at weblogic.servlet.internal.StubSecurityHelper$ServletServiceAction.run(StubSecurityHelper.java:280)
at weblogic.servlet.internal.StubSecurityHelper$ServletServiceAction.run(StubSecurityHelper.java:254)
at weblogic.servlet.internal.StubSecurityHelper.invokeServlet(StubSecurityHelper.java:136)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.execute(ServletStubImpl.java:346)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.execute(ServletStubImpl.java:243)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext$ServletInvocationAction.wrapRun(WebAppServletContext.java:3432)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext$ServletInvocationAction.run(WebAppServletContext.java:3402)
at weblogic.security.acl.internal.AuthenticatedSubject.doAs(AuthenticatedSubject.java:321)
at weblogic.security.service.SecurityManager.runAs(SecurityManager.java:120)
at weblogic.servlet.provider.WlsSubjectHandle.run(WlsSubjectHandle.java:57)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.doSecuredExecute(WebAppServletContext.java:2285)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.securedExecute(WebAppServletContext.java:2201)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.execute(WebAppServletContext.java:2179)
at weblogic.servlet.internal.ServletRequestImpl.run(ServletRequestImpl.java:1572)
at weblogic.servlet.provider.ContainerSupportProviderImpl$WlsRequestExecutor.run(ContainerSupportProviderImpl.java:255)
at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:311)
at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:263)


Any idea why this is happening ? I tried many things. For instance this link (which it says validated for WebLogic 9.2 but I am using WebLogic 12c):

http://cxf.apache.org/docs/application-server-specific-configuration-guide.html#ApplicationServerSpecificConfigurationGuide-WebLogic

So I have an application.xml, a web-logic-application.xml which includes javax.jws.* as prefer-application-packages. I don't know what else to try. CXF is never used.

Some code (the WebService is just a HelloWorld example, nothing else nothing more):


1) application.xml


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE application PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD J2EE Application 1.3//EN" "http://java.sun.com/dtd/application_1_3.dtd">
<application>
<display-name>testCXF</display-name>
<module>
<web>
<web-uri>testCXF_war_exploded.war</web-uri>
<context-root>/</context-root>
</web>
</module>
</application>


2) weblogic-application.xml


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<weblogic-application xmlns="http://www.bea.com/ns/weblogic/90">
<application-param>
<param-name>webapp.encoding.default</param-name>
<param-value>UTF-8</param-value>
</application-param>
<prefer-application-packages>
<package-name>javax.jws.*</package-name>
</prefer-application-packages>
</weblogic-application>


3) cxf-servlet.xml


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<beans xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:jaxws="http://cxf.apache.org/jaxws"
xmlns:soap="http://cxf.apache.org/bindings/soap"
xsi:schemaLocation="
http://www.springframework.org/schema/beans http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-2.0.xsd
http://cxf.apache.org/bindings/soap http://cxf.apache.org/schemas/configuration/soap.xsd
http://cxf.apache.org/jaxws http://cxf.apache.org/schemas/jaxws.xsd">
</beans>


4) web.xml


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<web-app xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee
http://java.sun.com/xml/ns/javaee/web-app_2_5.xsd"
version="2.5">
<description>cxf</description>

<display-name>cxf</display-name>
<servlet>
<description>Apache CXF Endpoint</description>
<display-name>cxf</display-name>
<servlet-name>cxf</servlet-name>
<servlet-class>org.apache.cxf.transport.servlet.CXFServlet</servlet-class>
<load-on-startup>1</load-on-startup>
</servlet>
<servlet-mapping>
<servlet-name>cxf</servlet-name>
<url-pattern>/services/*</url-pattern>
</servlet-mapping>
<session-config>
<session-timeout>60</session-timeout>
</session-config>
</web-app>


What I am doing wrong ? how should I deploy in WebLogic 12c to have CXF used ?

thanks
Felix Mercader.
cxf.jpg
[Thumbnail for cxf.jpg]
cxf
 
g tsuji
Ranch Hand
Posts: 697
3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
This seems to be one central piece of config in prefer-application-packages in the weblogic.xml deployment descriptor elements if you want to use cxf with weblogic server.

For the proper namespace and syntax for weblogic.xml for 12c, you have to refer to the documentation like this one:
http://docs.oracle.com/cd/E24329_01/web.1211/e21049/weblogic_xml.htm
Under the section of prefer-application-packages, you would see a complete sample with all the properly updated namespace uri shown.

For the rest, every single config should be using up-to-date setup, if you don't mind, googling up the 12c related documentation and tips out there. You seem to be using all out-dated namespace uri... I can see the pain, though.
 
Felix Mercader
Greenhorn
Posts: 10
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you very much for your answer. I already tried what you said.

But not working. Still the same problem... works fine in Intellij using cxf classes but in WebLogic works ok but not using cxf, using different classes (weblogic.wsee.jaxws). I really need CXF to work. Any other suggestion ?
 
Felix Mercader
Greenhorn
Posts: 10
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It is solved now. The problem is that two WSDL were working in WebLogic. One of them using WebLogic classes and the other one using the CXF classes that I expected to be used.
 
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!