• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Tim Cooke
  • Ron McLeod
  • Jeanne Boyarsky
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Liutauras Vilda
  • Henry Wong
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Al Hobbs
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Mikalai Zaikin
  • Himai Minh

Cannot load driver class: com pointbase jdbc.jdbcUniversalDriver

 
Greenhorn
Posts: 28
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
I am getting this error while starting the weblogic6.1sp3 server.
<Nov 13, 2002 3:17:32 PM EST> <Error> <JDBC> <Cannot startup connection pool "de
moXAPool" Cannot load driver class: com.pointbase.jdbc.jdbcUniversalDriver>

Any idea
Thanks
Rajeev
 
Ranch Hand
Posts: 1871
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
Try searching for "Containing text" JdbcUniversalDriver using Windows "Find file" or "Search file" facility to check which jar file this class file is located in. Then see if it is in the path of Weblogic Server in the startup file startWeblogic.bat. If it is not there add it.
It should then work.
 
Ranch Hand
Posts: 401
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
pointbase driver should be in the pointbase eval directory. I forget exactly where it was in 6.1, but something like weblogic/samples/eval/pointbase/lib/pbserverXX.jar
 
Rajeev Bakhru
Greenhorn
Posts: 28
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks guys it worked I added driver path in the startWebLogic.cmd file
Thanks
 
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic