• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • paul wheaton
  • Rob Spoor
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
  • Tim Moores
Bartenders:
  • Mikalai Zaikin

third party jar files?

 
Ranch Hand
Posts: 937
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
where to put the third party jar files. I put two jar files one is commons-fileupload-1-0.jar
should i change the startup script to include the classpath?
if so how to do that. Everything worked well in Tomcat.
 
Ranch Hand
Posts: 366
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Sunitha,
Put all the jar files in the lib directory or in a separate directory.
If you put it in a different directory, include the classpath in startWebLogic.cmd (for windows) and startWebLogic.sh(unix)
HTH
Sridhar
 
sunitha reghu
Ranch Hand
Posts: 937
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
i put the jar files in weblogic/lib. But didnt help. I have weblogic in unix. so do i have to change startweblogic.sh? if so how?
in tomcat it worked when i put the jar files in comm/lib?
thanks for the reply.
 
Sridhar Srikanthan
Ranch Hand
Posts: 366
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
There is a server/lib directory inside weblogicXX(where XX means the version) directory. If you place your lib files there, you need not add it to classpath. If you add it in a directory other than that ones in your classpath, then u need to add it this way
CLASSPATH=/server/lib:$CLASSPATH
export CLASSPATH
Hope this helps
Sridhar
 
sunitha reghu
Ranch Hand
Posts: 937
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
The problem was with the permission my unix admin set up. Now got resolved.
Thanks for your quick help sridhar.
 
sunitha reghu
Ranch Hand
Posts: 937
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
This is driving me crazy.
Im getting
Error 500--Internal Server Error
In my page fileupload.jsp which is loading action is <%
out.println("<form method=POST action="
+ response.encodeURL("/DefaultWebApp/FileUploader")
+ " name=frm1 autocomplete=off>");
%>
And in the web.xml
<servlet>
<servlet-name>
FileUploader
</servlet-name>
<servlet-class>
servletspkg.FileUploader
</servlet-class>
</servlet>
<servlet-mapping>
<servlet-name>
FileUploader
</servlet-name>
<url-pattern>
/FileUploader/*
</url-pattern>
</servlet-mapping>
I dont know why when i click my submit button why im 500 error.
In the log i have this
[WebAppServletContext(6286128,DefaultWebApp,/DefaultWebApp)] Servlet failed with ServletException
javax.servlet.ServletException: Servlet class: 'servletspkg.FileUploader' could not be loaded - the requested class wasn't found in the classpath: '/opt/bea/wlserver6.1/config/webtax/applications/DefaultWebApp:/opt/bea/wlserver6.1/config/webtax/applications/DefaultWebApp/WEB-INF/_tmp_war_DefaultWebApp'
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.prepareServlet(ServletStubImpl.java:607)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.getServlet(ServletStubImpl.java:368)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.invokeServlet(ServletStubImpl.java:242)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.invokeServlet(ServletStubImpl.java:200)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.invokeServlet(WebAppServletContext.java:2546)
at weblogic.servlet.internal.ServletRequestImpl.execute(ServletRequestImpl.java:2260)
at weblogic.kernel.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:139)
at weblogic.kernel.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:120)
>
can anyone tell wat im doing wrong here?
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic