• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Rob Spoor
  • Liutauras Vilda
  • Tim Cooke
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Piet Souris
  • Tim Holloway
  • Jj Roberts
  • Stephan van Hulst
Bartenders:
  • Himai Minh
  • Carey Brown
  • Frits Walraven

Url's looks weird

 
Ranch Hand
Posts: 393
9
Open BSD BSD Debian
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Looks ok in preview but weird after posting. Happens to me in more than one post. Seems that's a bug's  smell any workaround?  
 
Sheriff
Posts: 8012
563
Mac OS X VI Editor BSD Linux
  • Likes 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
May you give an example?
 
Liutauras Vilda
Sheriff
Posts: 8012
563
Mac OS X VI Editor BSD Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator

Liutauras Vilda wrote:May you give an example?


I see what you mean now.
 
Liutauras Vilda
Sheriff
Posts: 8012
563
Mac OS X VI Editor BSD Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Actually I don’t understand what you mean. May you give an example?

Url after posting gets reflected based on the subject line of the topic.
 
Harry Kar
Ranch Hand
Posts: 393
9
Open BSD BSD Debian
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator

Liutauras Vilda wrote:May you give an example?



Dunno if the thread is still visible(was a copy past  from a book i had a notification --PM's and email-- about copyright issues from the
staff and i just have modified it) . I still see

Note:
This post did not quite meet our publishing standards and is hidden from view. Please check your PMs for why and edit this post to fix it. A moderator
will review your change and consider publishing it.


apart of that  Ritchie tell me that

The material is too difficult for the Beginning forum, so I shall move you

.
Ritchie has corrected the urls issue  he knows maybe better.
Anyway  The problem i face is recurrent (that's the third time if i remember well   Knute  Snortum can confirm)
is when i see the preview and click on the link too all seems well but after submit the link is browsed as source code    
The thread's url is here
 
Bartender
Posts: 1249
87
Hibernate jQuery Spring MySQL Database Tomcat Server Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator

Harry Kar wrote:The problem i face is recurrent (that's the third time if i remember well   Knute  Snortum can confirm)
is when i see the preview and click on the link too all seems well but after submit the link is browsed as source code


  • When using URL tags i.e. [url] and [/url] make sure both tags be on the same line like shown below.

  • [url=https://coderanch.com]CodeRanch[/url]

    Displayed in the post as --> CodeRanch

  • Unknowingly you might have put closing URL tag ( [/url] ) on the next line like below

  • [url=https://coderanch.com]CodeRanch
    [/url]

    Displayed in the post as
    [url=https://coderanch.com]CodeRanch
    [/url]
    which causes removing link and showing URL in text format without link irrespective of what is shown in the preview.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    now on i focus on that oneliner rule and we see  Ganesh
    PS: regard the lines wrap behaviour i use all the screen width browser's window plus the CTRL + (+) for increase the char size
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    @Ganesh

    Enabling HTML option makes system recognize HTML tags in the post and display contents accordingly else displays as simple text.


    I have to untick disable HTML in this message ?
     
    Ganesh Patekar
    Bartender
    Posts: 1249
    87
    Hibernate jQuery Spring MySQL Database Tomcat Server Java
    • Likes 1
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:@Ganesh

    Enabling HTML option makes system recognize HTML tags in the post and display contents accordingly else displays as simple text.


    I have to untick disable HTML in this message ?


    Yes to enable HTML you have to untick Disable HTML in this message option.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Ganesh Patekar wrote:

    Harry Kar wrote:@Ganesh

    Enabling HTML option makes system recognize HTML tags in the post and display contents accordingly else displays as simple text.


    I have to untick disable HTML in this message ?


    Yes to enable HTML you have to untick Disable HTML in this message option.


    Ok right now i unticked it let's see now on
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    i notice in editor mode in every post Disable HTM .. is ticked (even if i unticked it earlier) is there any way to set it permanently unticked?
     
    Ganesh Patekar
    Bartender
    Posts: 1249
    87
    Hibernate jQuery Spring MySQL Database Tomcat Server Java
    • Likes 1
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:i notice in editor mode in every post Disable HTM .. is ticked (even if i unticked it earlier) is there any way to set it permanently unticked?

    My Profile --> Preferences
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Ganesh Patekar wrote:

    Harry Kar wrote:i notice in editor mode in every post Disable HTM .. is ticked (even if i unticked it earlier) is there any way to set it permanently unticked?

    My Profile --> Preferences


    After i set Allow HTML from preferences i did 2 posts the first one was as expected with  Disable HTML unticked the second instead and that one have Disable HTML again ticked something weird happens here
     
    Ganesh Patekar
    Bartender
    Posts: 1249
    87
    Hibernate jQuery Spring MySQL Database Tomcat Server Java
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    After tick marking Allow HTML in preferences you have to click on submit button beneath the all menus to save the profile changes then If changes saved successful you get information updated message, hope you did the same.

    Go ahead and check again. This feature works like charm. The second browser tab might be the old one, opened when you had unchecked Allow HTML option in preferences.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Ganesh Patekar wrote:After tick marking Allow HTML in preferences you have to click on submit button beneath the all menus to save the profile changes then If changes saved successful you get information updated message, hope you did the same.



    i don't describe it here but then yes i did exactly as ypu described it that; right  now e.g. "Disable HTML in this message" is unticked but i observe it strait; as i refered i see it  ticked with the same initial conditions

    Go ahead and check again. This feature works like charm. The second browser tab might be the old one, opened when you had unchecked Allow HTML option in preferences.


    I checked it it's ok(ticked allow HTML)
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:

    Ganesh Patekar wrote:After tick marking Allow HTML in preferences you have to click on submit button beneath the all menus to save the profile changes then If changes saved successful you get information updated message, hope you did the same.



    i don't describe it here but then yes i did exactly as ypu described it that; right  now e.g. "Disable HTML in this message" is unticked but i observe it strait; as i refered i see it  ticked with the same initial conditions

    Go ahead and check again. This feature works like charm. The second browser tab might be the old one, opened when you had unchecked Allow HTML option in preferences.


    I checked it it's ok(ticked allow HTML)



    Till now i noticed it 2 times (Disable HTML ...) ticked. Mostly is unticked except that 2 times till now . Seems casual if not related/controlled in some manner from a previous page's state(shouldn't)  
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:

    Harry Kar wrote:

    Ganesh Patekar wrote:After tick marking Allow HTML in preferences you have to click on submit button beneath the all menus to save the profile changes then If changes saved successful you get information updated message, hope you did the same.



    i don't describe it here but then yes i did exactly as ypu described it that; right  now e.g. "Disable HTML in this message" is unticked but i observe it strait; as i refered i see it  ticked with the same initial conditions

    Go ahead and check again. This feature works like charm. The second browser tab might be the old one, opened when you had unchecked Allow HTML option in preferences.


    I checked it it's ok(ticked allow HTML)



    Till now i noticed it 2 times (Disable HTML ...) ticked. Mostly is unticked except that 2 times till now . Seems casual if not related/controlled in some manner from a previous page's state(shouldn't)  



    +1 here  

    PS: Is there an easy way to refer to a post in a thread? actually i take the post's address from the Quote's link and concatenates it with the tread's  address
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Likes 1
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:PS: Is there an easy way to refer to a post in a thread? actually i take the post's address from the Quote's link and concatenates it with the tread's  address


    There is. By right-mouse clicking on the little note icon near the post’s posting time and selecting copy address.

    Do you want to create Wiki documenting such tips and tricks which are important to you as a user for a daily Ranch use? So might others could benefit too. I don’t think we ever created such document.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote:

    Harry Kar wrote:PS: Is there an easy way to refer to a post in a thread? actually i take the post's address from the Quote's link and concatenates it with the tread's  address


    There is. By right-mouse clicking on the little note icon near the post’s posting time and selecting copy address..



    Tnx Vilda

    Do you want to create Wiki documenting such tips and tricks which are important to you as a user for a daily Ranch use? So might others could benefit too. I don’t think we ever created such document.



    Good idea i can start but how?

    PS: in editing that one i notice "Disable HTML .." is ticked  again; +1 then
     
    Ganesh Patekar
    Bartender
    Posts: 1249
    87
    Hibernate jQuery Spring MySQL Database Tomcat Server Java
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    This is my 4th post since I ticked Allow HTML option in My profile--> preferences. While posting those 4 posts I saw Disable HTML in this message option was unticked as expected.

    Harry Kar wrote:Till now i noticed it 2 times (Disable HTML ...) ticked. Mostly is unticked except that 2 times till now.


    Not sure which two times you're talking about. Anyways If still have same issue and idle time, you can record your laptop/PC screen perhaps using CamStudio-Free Screen Recording Software which I generally use to record my laptop screen and let us know If there is really something wrong with HTML disable/enable feature.
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Likes 1
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Ganesh Patekar wrote:This is my 4th post since I ticked Allow HTML option in My profile--> preferences. While posting those 4 posts I saw Disable HTML in this message option was unticked as expected.


    Verified. Works on my side as expected too.
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:PS: in editing that one i notice "Disable HTML .." is ticked  again; +1 then


    Each post is unique with its own metadata as a snapshot of your profile set up at a particular time when the post(s) have been created.

    If you had in your profile set allow html, and posted post, it holds such metadata. If you later changed to not allow html and posted another post, it didn't change metadata of previous post. If you'd click edit (let's assume you are allowed), you'd see ticked or un-tickd allow html as it was at that time when you posted that very post, but not subsequent.

    Ganesh is right, record what you mean, because we are having hard times to understand what the issue is. I'd like to think no issue there at all.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Ganesh Patekar wrote: ... Not sure which two times you're talking about. ..



    two times are the times i have noticed the "Disable HTML.." in post edit window ticked without touch anything since i have set "allow HTML" from preferences
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote: .... Ganesh is right, record what you mean, because we are having hard times to understand what the issue is. I'd like to think no issue there at all.


    Here it is i was acting in the beginners faq page (added Object Orientation list)
    notice that i don't  touch anything on preferences nor in options((on purpose that post too have ticked Disable HTML)

    Edit : i got Files with the extension .ogv are not allowed as attachment in the message. Any workaround?
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:

    Liutauras Vilda wrote: .... Ganesh is right, record what you mean, because we are having hard times to understand what the issue is. I'd like to think no issue there at all.


    Here it is i was acting in the beginners faq page (added Object Orientation list)
    notice that i don't  touch anything on preferences nor in options((on purpose that post too have ticked Disable HTML)

    Edit : i got Files with the extension .ogv are not allowed as attachment in the message. Any workaround?

    culprit.ogv.png
    [Thumbnail for culprit.ogv.png]
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    guys i have the registration is in .ogv format and the uploader here complains let me know how can i send you that file
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    You can upload to youtube and then add link here
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    It's here
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    It seems it isn’t youtube. Please upload to youtube, so we can open and watch right away without any downloading.
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    Anyway, all getting too long.

    I have mentioned before, that each thread, post is unique with its own captured metada during the time it was created. If you were trying to edit one of FAQ pages, and that tick wasn’t there, that means post has such metadata regardless of your own profile preferences. Preferences are taken into account only for new posts - that makes sense, doesn’t it?
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Harry Kar wrote:It's here



    Here is referred

    Files are available publicly and anyone can browse the file database at File Dropper. Files are stored for as long as they are being downloaded.


    mean download is for only one time maybe? Anyway download it once is enough i guess; let me know if you're able or have issues to download
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote:It seems it isn’t youtube. Please upload to youtube, so we can open and watch right away without any downloading.


    I'am afraid i can't i use an old system (Ubuntu LTS 10.04 aka lucid lynx)youtoube crash my old FF

    PS:
    1. Disable HTML is ticked in that post
    2. Is a problem if one mod download the file and then pass it to who can fix ?
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote:Anyway, all getting too long.


    I try my best to short things out

    I have mentioned before, that each thread, post is unique with its own captured metada during the time it was created. If you were trying to edit one of FAQ pages, and that tick wasn’t there, that means post has such metadata regardless of your own profile preferences. Preferences are taken into account only for new posts - that makes sense, doesn’t it?



    Ok now on i focus on that quote i.e. on new posts .
    So
    precondition : if i create a new thread and post with edit's Options Disable HTML unticked && Preferences Enable HTML ticked  
    postcondition : In all my latter posts in the same thread Disable HTML have to   look unticked right?
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote:It seems it isn’t youtube. Please upload to youtube, so we can open and watch right away without any downloading.


    I found a workaround through Vimeo
     
    Liutauras Vilda
    Sheriff
    Posts: 8012
    563
    Mac OS X VI Editor BSD Linux
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator
    Just checked your recording. So I explained twice already in this thread: 4 days ago and earlier today why it is like that. Behaviour is expected and wanted like that, so no bug, that is what we verified also with Ganesh 4 days ago.
     
    Harry Kar
    Ranch Hand
    Posts: 393
    9
    Open BSD BSD Debian
    • Mark post as helpful
    • send pies
      Number of slices to send:
      Optional 'thank-you' note:
    • Quote
    • Report post to moderator

    Liutauras Vilda wrote:Just checked your recording. So I explained twice already in this thread: 4 days ago and earlier today why it is like that. Behaviour is expected and wanted like that, so no bug, that is what we verified also with Ganesh 4 days ago.


    I am happy here's no bug Liutauras sorry for the false positive but i had hard times in signup  cause a probable "bug" (double ID in the DBMS) and from then i am a bit worried
     
    reply
      Bookmark Topic Watch Topic
    • New Topic