Win a copy of Pipeline as Code this week in the Cloud/Virtualization forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Jeanne Boyarsky
  • Bear Bibeault
Sheriffs:
  • Rob Spoor
  • Henry Wong
  • Liutauras Vilda
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Carey Brown
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Piet Souris
Bartenders:
  • Frits Walraven
  • Himai Minh
  • Jj Roberts

Tomcat 4.1.24 problems

 
Bartender
Posts: 1803
17
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I thought an upgrade from 4.1.18 to 4.1.24 would be a snap. No so.
I un-installed 4.1.18 and then installed 4.1.24 and tried to run an "http://localhost/index.jsp".
To my surprise, I got the error below.
----------------------------------------
org.apache.jasper.JasperException: Unable to compile class for JSP
An error occurred at line: -1 in the jsp file: null
Generated servlet error:
[javac] Since fork is true, ignoring compiler setting.
[javac] Compiling 1 source file
[javac] Since fork is true, ignoring compiler setting.
(plus the usual Tomcat dump of 50 or so other errors)
------------------------------------
I also tried copying in my old conf files which worked under 4.1.18.
Anybody had this situation or can suggest a remedy?
Thank you.
--Mike
P.S. Re-installing 4.1.18 seemed to work fine, but that isn't my goal....<s>
 
Mike London
Bartender
Posts: 1803
17
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
After I posted my problem report above I noticed others were having the same problem as I was.
Here's a a listing from devshed that fixed my problem as well (REGEDIT to the rescue!). It appears to be a bug in the 4.1.24 service installation setting:
================================================
If you're trying to run Tomcat 4.1 (in my case, 4.1.24) on WinXP as a service, there appears to be a misconfiguration in the service installation. The JVM Library registry entry points to the jvm.dll that's part of the JRE, not the installed JDK. Tomcat needs to be able to find javac to compile JSPs.
I changed mine from C:\Program Files\Java\j2re1.4.1_01\bin\client\jvm.dll to C:\Program Files\jre\bin\client\jvm.dll, restarted the service, and everything's fine. Interestingly enough, the Start Tomcat shortcut worked perfectly, it was just the service that was hosed.
 
What's gotten into you? Could it be this tiny ad?
SKIP - a book about connecting industrious people with elderly land owners
https://coderanch.com/t/skip-book
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic